espa pkm

Τρίτη, 28 Απριλίου 2026, 2:56:56 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Με την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί σήμερα, Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες.

Η τριμερής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 (ώρα Ελλάδος) πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής.

Η διήμερη εξόρμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες αποτέλεσε μια πολύ καλή ευκαιρία για τον ίδιο να αναδείξει, μέσα από τις πάρα πολλές επαφές και συναντήσεις του, την εικόνα μιας νέας Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα είναι αξιόπιστος συνομιλητής των ευρωπαϊκών οργάνων.

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί σήμερα, Παρασκευή και αύριο, Σάββατο, το σχέδιο νόμου για το «παράλληλο πρόγραμμα», σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των προέδρων.



Πρόκειται για το νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», το οποίο είχε κατατεθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά αποσύρθηκε μετά τις ενστάσεις των εταίρων, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση του 1 δισ.
Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη είναι ένας 76χρονος Ισραηλινός που φέρεται να δολοφόνησε τη σύζυγό του, η οποία τον εμπόδιζε να παρακολουθήσει τον τελικό του τουρνουά τένις της Αυστραλίας μεταξύ του Σέρβου Νόβακ Τζόκοβιτς και του Βρετανού Άντι Μάρεϊ.
Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση το κλίμα για την Ελλάδα κατά τη συζήτηση για το προσφυγικό στη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι 28 αναγνώρισαν τη γενικότερη πρόοδο της Ελλάδας στη διαχείριση των προσφυγικών ροών και ειδικότερα στην κατασκευή και τη λειτουργία των hotspots.
Την προοπτική υιοθέτησης του ευρώ από την τουρκοκυπριακή πλευρά από την πρώτη ημέρα της λύσης του Κυπριακού, εφόσον αυτή εγκριθεί από Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, συζήτησαν σε κοινή συνάντηση, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με την δικοινοτική επιτροπή.
Ολονύχτιες ήταν οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες για τη συμφωνία που επιδιώκει η Βρετανία επί «νέας σχέσης», και πρόκειται να συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι της δεύτερης ημέρας - με την έκβασή τους ακόμη αβέβαια.
Με την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί σήμερα, Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες.

Η τριμερής συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 (ώρα Ελλάδος) πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής.
Επιστολή αλληλεγγύης στον Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό έστειλε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.

«Είμαστε διατεθειμένοι να φιλοξενήσουμε αιτούντες άσυλο οι οποίοι επωφελούνται από τη διεθνή προστασία που παρέχεται από τη χώρα σου, και οι οποίοι μπορούν, χωρίς να χάσουν κανένα από τα δικαιώματά τους, να μεταφερθούν διμερώς στην Πορτογαλία» αναφέρει, μεταξύ άλλων.
Αν και η Αθήνα εμφανίζεται ικανοποιημένη από το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό, προειδοποιεί ωστόσο ότι δεν θα το υπογράψει, εάν δεν υπάρξει ρητή δέσμευση από όλους για μη κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας.