espa pkm

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2026, 2:04:09 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη νότια Γερμανία και στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους προκλήθηκε από «ανθρώπινο σφάλμα» ενός κλειδούχου, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ανακοίνωσαν οι ερευνητές.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Αρσένι Γιατσενιούκ, επειδή η κυβέρνησή του έχει χάσει την υποστήριξη του κυβερνώντος συνασπισμού. Ο Ποροσένκο είπε, πάντως, ότι δεν θα πρέπει να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.
Πέθανε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπούτρος-Μπούτρος Γκάλι, ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

Πηγή: Το Βήμα
Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016 19:50

Τους 100 έφθασαν οι νεκροί από την γρίπη

Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από επιπλοκές της γρίπης, η κορύφωση της οποία αναμένεται προς το τέλος του μήνα.

Οι νεκροί έφτασαν τους 100, έξι άνθρωποι έχασαν τη μάχη το τελευταίο 24ωρο και ένας εξ αυτών νοσηλευόταν εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.
Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση νησιωτικών δήμων της χώρας με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων για την αντιμετώπιση ζημιών λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατανέμει ισόποσα στα 37 νησιά ποσό ύψους 1.850.000 ευρώ: Αγαθονησίου, Αγίου Ευστρατίου, Αγκιστρίου, Αλοννήσου, Αμοργού, Ανάφης, Αστυπάλαιας, Γαύδου, Ελαφονήσου, Ιητών, Κάσου, Κέας, Κιμώλου, Κυθήρων, Κύθνου, Λειψών, Μεγίστης, Μήλου, Νισύρου, Οινουσσών, Πάτμου, Πόρου, Σαμοθράκης, Σερίφου, Σίκινου, Σίφνου, Σκύρου, Σπετσών, Σύμης, Τήλου, Ύδρας, Φολεγάνδρου, Φούρνων Κορσεών, Ψαρών, Ιθάκης, Μεγανησίου, Παξών.
Αποκλεισμός εφοριών σε όλη τη χώρα, καθώς και κυλιόμενη εποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων μόλις ανοίξει η εφαρμογή του Taxisnet περιλαμβάνονται στις αποφάσεις των λογιστών-φοροτεχνικών που προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους ενάντια στο Ασφαλιστικό.
Η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της κυβέρνησης να συζητηθεί το σχέδιο νόμου για το «παράλληλο πρόγραμμα» στην Ολομέλεια, το διήμερο Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία συναντήθηκε την Τρίτη με τον σύρο υπουργό Εξωτερικών και συζήτησαν για μια πιθανή κατάπαυση των εχθροπραξιών, την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών και την ανάγκη για «απρόσκοπτη» πρόσβαση της ανθρωπιστικής αρωγής σε περιοχές που πολιορκούνται από οποιαδήποτε πλευρά, δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Τα κρούσματα βίας σε χώρους πανεπιστημίων αυξάνονται διαρκώς, με τις διοικήσεις των ΑΕΙ να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε μια πολιτεία που δεν μπορεί να αντιδράσει.

Σοβαρά επεισόδια δημιούργησε της Τρίτη ομάδα αναρχικών σε κεντρικό πανεπιστήμιο της Αθήνας, όπου και επρόκειτο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον διεθνή διαγωνισμό ανακατασκευής κτιρίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), το οποίο και έχουν καταλάβει επί χρόνια ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου για να το χρησιμοποιούν ως «στέκι».
Τακτικές εισφορές, συνολικού ύψους 600.000 ευρώ, για την στήριξη του έργου της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων - ΕΛΕΠΑΠ, ανακοίνωσε το Grace Foundation του ξενοδοχειακού ομίλου Grace Hotels. Στο πλαίσιο της δέσμευσής του για τη στήριξη της χώρας μας εν μέσω της παρούσας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ανακοινώθηκε η μακροχρόνια υποστήριξη στο κέντρο αποκατάστασης που διαθέτει έξι παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.