espa pkm

Σάββατο, 25 Απριλίου 2026, 10:25:43 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Να απεγκλωβιστεί από την εκλογολογία επιχειρεί η κυβέρνηση, με σύσσωμη την ηγεσία της να αποδύεται σε αγώνα ακύρωσης του κλίματος αστάθειας που καλλιεργήθηκε τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από την αιφνιδιαστική πρωτοβουλία του κυβερνητικού εταίρου Π.
Νέα συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του δήμου Δέλτα, έξω από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, διαμαρτυρόμενοι για τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων στον χώρο.

Το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Δημήτρης Σκουλαριώτης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ειρηνικά, δεν έχουν πρόβλημα με τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς και πρόσθεσε ότι ο χώρος δεν είναι κατάλληλος.
Απάντηση στους ισχυρισμούς του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου ότι την περιοχή για την εγκατάσταση του hot spot υπέδειξε ο ίδιος αλλά στη συνέχεια υπαναχώρησε από την πρότασή του έδωσε ο δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Για τον φόνο της 44χρονης μητέρας του κατηγορείται ένας 22χρονος, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα στην περιοχή Παραβόλα της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για λόγους που ακόμα ερευνώνται, ο 22χρονος φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι στην μητέρα του , και να την χτύπησε αρκετές φορές, με αποτέλεσμα η 44χρονη να εκπνεύσει.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απείλησε τον περασμένο Νοέμβριο να πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες εάν η ΕΕ δεν του προσέφερε μία καλύτερη συμφωνία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος.

Εμπιστευτικά έγγραφα που επικαλείται το Euro2day.gr αποκαλύπτουν τις στιγμές έντασης κατά τις συνομιλίες ανάμεσα στον Ερντογάν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πιθανότατα (δεν είναι χρονολογημένα) στις 16 Νοεμβρίου στην Αττάλεια της Τουρκίας μετά τη συνεδρίαση της G20.
H τουρκική κυβέρνηση εξέφρασε φόβους ότι οι συγκρούσεις στο Χαλέπι της Συρίας θα προκαλέσουν «στην χειρότερη περίπτωση» νέα μαζική ροή 600.000 προσφύγων στα σύνορά της, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Νουμάν Κουρτουλμούς έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Το προσφυγικό κυριάρχησε στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Νίκου Ξυδάκη με την αυστριακή υπουργό Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

H συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα και η κ.

«Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. και υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο να στοχοποιεί αστυνομικούς ως υποκινητές των επεισοδίων σε βάρος του στο νησί της Κω, αποδίδοντας σε αυτούς τεχνηέντως την αντίδραση των ακριτών για την εγκατάλειψη που βιώνουν και όχι στα αποτελέσματα της πολιτικής που ασκείται».
Με πρωτοβουλία της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων περιπάτων των δημοτών σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της πόλης, για το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2016.

Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία των δημοτών με τον πολιτιστικό πλούτο και την ιστορία της πόλης τους, με τη βοήθεια έμπειρων και εξειδικευμένων ξεναγών.
Πλήρη νομιμοποίηση της βιομηχανικής κάνναβης και της ινδικής κάνναβης για ιατρικούς και φαρμακευτικούς λόγους προτείνουν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση τους, την οποία υπογράφει πρώτος ο Μάκης Μπαλαούρας,

H ερώτηση απευθύνεται στους υπουργούς Δικαιοσύνης, Υγείας, Οικονομίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών.