espa pkm

Σάββατο, 2 Μαΐου 2026, 11:16:52 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Συνεδριάζει εκτάκτως το απόγευμα στις 17:00 το απόγευμα, το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν για μια ακόμη φορά οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και τα προαπαιτούμενα του δεύτερου πακέτου.

Η κρίση που περνά η σχέση της Ρωσίας με την Τουρκία επηρέασε ακόμα και το ποδόσφαιρο.

Και αυτό γιατί ο πρόεδρος της Ρωσίας με διάταγμα που υπογράφηκε πριν από λίγες ημέρες, απαγορεύει στις ομάδες της χώρας του να αποκτήσουν τούρκο ποδοσφαιριστή στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου! Εξαίρεση αποτελούν οι τούρκοι παίκτες που αγωνίζονται ήδη στη Ρωσία.
Εννέα νέες συνεργασίες με πανεπιστήμια εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει πλέον το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) που έλαβε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) νέα χρηματοδότηση για σχετικές δραστηριότητες στο πλαίσιο του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Erasmus+ Διεθνής Κινητικότητα».
Τον Δεκέμβριο δημοπρατείται η πρώτη εργολαβία του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος, η οποία θα έχει προϋπολογισμό 67 εκατ. ευρώ και θα εκτείνεται σε μήκος 8 χλμ., σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών κ.

Κατά λάθος αναρτήθηκαν από βοηθό στο γραφείο του πρωθυπουργού τα επίμαχα tweet περί «νευρικών πιλότων», τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Περίπου 1.300 πρόσφυγες κρατούνται από τις τουρκικές Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης.

Οι πρόσφυγες, σύμφωνα με τις Αρχές, σχεδίαζαν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα, φθάνοντας σε απόμερες ακτές του Αιγαίου και σε δάση.

Στο περιθώριο της Συνόδου για το Κλίμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με τον γάλλο ομόλογό του, Μανουέλ Βαλς και του εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη του ελληνικού λαού για το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

«Πρέπει να επιταχυνθεί η παγκόσμια μετάβαση σε μια φιλική προς το κλίμα, βιώσιμη κοινωνία. Είμαστε εδώ για να λάβουμε αποφάσεις, δεσμευτικές για όλους μας. Γνωρίζουμε τι πρέπει να πράξουμε.Είμαστε εδώ για να αποφασίσουμε πώς θα το πράξουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Παγκόσμια Σύνοδο για το Κλίμα που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Στο μικροσκόπιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας μπαίνει το πρόγραμμα εισόδου στη χώρα χωρίς βίζα (visa waiver program) μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη.

Τα δύο υπουργεία θα επανεξετάσουν το πρόγραμμα σε σχέση με τις χώρες που εξαιρούνται από την έκδοση βίζα για είσοδο των πολιτών τους στις Ηνωμένες Πολιτείες (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) και θα επανέλθουν με προτάσεις εντός 60 ημερών.

Ξεκάθαρες απαντήσεις στα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την απόδοση των θεσμοθετημένων πόρων της, αναμένεται να απαιτήσει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) που συγκαλείται το πρωί της Τρίτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και στην οποία έχει προσκληθεί να χαιρετίσει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.