espa pkm

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2026, 2:38:15 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Συνεδριάζει σήμερα, Τετάρτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Τα όσα συμβαίνουν στη ΝΔ αναμένεται να απασχολήσουν και την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος το απόγευμα, αν και κεντρικό θέμα θα είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του πολυνομοσχεδίου με τα προααπαιτούμενα.
Συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ θα έχει αύριο, Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν με βασικό θέμα στην ατζέντα το προσφυγικό.
Να μην καταργηθεί η δυνατότητα –που δόθηκε πριν από μερικούς μήνες στους ασφαλισμένους μετά την 1η Ιανουαρίου 1993 στο Ενιαίο Ταμείο Απασχολουμένων – να υπαχθούν σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία ζητούν γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί.
Η Κοντολίζα Ράις, υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Τζορτζ Μπους,και ο Ρόμπερτ Γκέιτς, υπουργός Αμυνας στην πρώτη κυβέρνηση Μπαράκ Ομπάμα,με άρθρο τους στην «Washington Post» διατύπωσαν τις απόψεις τους για τις εξελίξεις που δημιούργησε η εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία.
Την επίσημη παρουσίαση του 36ου τεύχους των περιπετειών του Αστερίξ, «Ο πάπυρος του Καίσαρα», που θα κυκλοφορήσει στη Γαλλία στις 22 Οκτωβρίου, έκαναν οι δυο νέοι δημιουργοί του, ο Ζαν-Υβ Φερί (σενάριο) και ο Ντιντιέ Κονράντ (σχέδιο).
Πριν από μερικές εβδομάδες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να απονείμει το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη σε δύο ελληνικές κοινωνικές πρωτοβουλίες, στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) και στην «Κοινωνική Κουζίνα - Ο Αλλος Ανθρωπος».

Κραυγή αγωνίας βγάζουν γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ.

«Οι κοινωνικές δαπάνες μειώνονται δραματικά» διαπιστώνουν. Ειδικά για την Υγεία, η επιχορήγηση των νοσοκομείων θα είναιμειωμένη σε σχέση με τις προβλέψεις (1,390 δισ.

Παραμένει πάντα «παρών» ο Μανώλης Γλέζος, είτε με τις παρεμβάσεις στην κεντρική πολιτική σκηνή είτε ακόμα, όπως αυτές τις ημέρες, με τις οικολογικού περιεχομένου αναζητήσεις του. Μόνο που οι οικολογικές του ευαισθησίες τώρα που άφησε πίσω του τον ΣΥΡΙΖΑ -άγνωστο αν θα τον ξαναβρεί μπροστά του- μπορεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις, να έπεσαν «θύμα» των πρόσφατων πολιτικών του επιλογών.
Tο Μέτωπο αλ-Νόσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, καλεί τους τζιχαντιστές να «σκοτώσουν» Ρώσους σε αντίποινα για τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, και επικηρύσσει ταυτόχρονα με το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ τον Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης είναι ο ένας εκ των δύο υπουργών, τα πόθεν έσχες των οποίων, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, παρουσιάζουν κενά και ελέγχονται από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Πρόκειται για την υπόθεση με τις μετοχές που διατηρούσε σε τεχνική εταιρεία.