espa pkm

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2026, 6:01:10 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τον χώρο όπου εντοπίστηκαν, μετά από ανασκαφή, η άτρακτος του Noratlas της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και οστά Ελλήνων καταδρομέων, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος.

Τον Έλληνα υπουργό ενημέρωσε διεξοδικά ο επικεφαλής της ανασκαφής, Ξενοφών Καλλής, ο οποίος είπε ότι έχουν εντοπιστεί οστά, αλλά απέφυγε να αναφέρει αριθμό.

«Ποτέ δεν πρόσφερα στον Αλέξη Τσίπρα θέση στην οικογένειά μας» αναφέρει ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα απαντώντας σε σχετική επιστολή των ελλήνων ακτιβιστών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Pes Activists.

Σε διπλάσια επίπεδα, στους 464, ανέβασαν οι ιρανικές αρχές τον αριθμό των ιρανών προσκυνητών που έχασαν τη ζωή τους στο ποδοπάτημα έξω από τη Μέκκα -ενώ ο επίσημος απολογισμός των σαουδαραβικών Αρχών έχει παραμείνει συνολικά σε 769.
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 14:50

Συνελήφθη υπάλληλος του ΟΓΑ για απάτη

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε περιοχή της Αττικής, ένας 56χρονος υπάλληλος του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (Ο.Γ.Α.), σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Σύμφωνα με καταγγελία, ο 56χρονος, κάνοντας χρήση της ιδιότητάς του, προσφέρθηκε να μεσολαβήσει ώστε να εκδοθεί γρηγορότερα αναπηρική σύνταξη, ζητώντας από τους ενδιαφερόμενους το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, το οποίο ισχυρίστηκε ότι προοριζόταν για την επιτροπή.
Ξεκινά από σήμερα, Πέμπτη, η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΟΑΕΔ από τους δικαιούχους, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 30ή Νοεμβρίου 2015 στις 15:00, για όσους υποβάλουν αίτηση μέσω των ΚΠΑ 2 και στις 23:59 για όσους υποβάλουν αίτηση με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ η παραλαβή των δικαιολογητικών θα ολοκληρωθεί την επόμενη μέρα (1/12/2015).
Δύσκολο βράδυ πέρασαν οι πρόσφυγες της πλατείας Βικτωρίας λόγω καιρικών συνθηκών. Κάποιοι είχαν σκηνές, ενώ άλλοι κοιμήθηκαν σε χαρτόκουτα χωρίς καμία προστασία από το κρύο.

Για να προστατευθούν από το κρύο μεταφέρονται στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου.
Την άμεση αποστολή εκατό ειδικών από την Αυστρία, στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαικής Ένωσης, για να λειτουργήσουν μαζί με άλλους ειδικούς από την ΕΕ και άλλες χώρες, τα κέντρα ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων (hot spot) στην Ελλάδα και στην Ιταλία, ανακοίνωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, το απόγευμα της Τετάρτης, με την Γερμανίδα ομόλογό του Ανγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ.
Η επιδείνωση του καιρού με την ενίσχυση των ανέμων καθιστά δυσκολότερη την προσπάθεια των προσφύγων να φθάσουν στις ελληνικές ακτές, γεγονός που φάνηκε και σήμερα το πρωί όταν δυο βάρκες ανετράπησαν ανοιχτά της Μυτιλήνες χωρίς ευτυχώς ανθρώπινες απώλειες.
Την καλύτερη βαθμολογία παίρνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανάμεσα στα ελληνικά πανεπιστήμια, σύμφωνα με τη νέα διεθνή κατάταξη των βρετανικών Times (Times Higher Education World University Rankings 2015-16), κατατασσόμενο στις θέσεις 351-400, αν και εμφάνισε υποχώρηση σε σχέση με τα προηγούμενα έτη 2013-2014, όταν είχε βρεθεί στις θέσεις 301-350.