espa pkm

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2026, 11:37:16 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Περισσότερες από 50 χώρες έχουν δεσμευθεί να ενισχύσουν με συνολικά 40.000 μέλη τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ ανά την υφήλιο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Την ώρα που εκατοντάδες επίορκοι επέστρεψαν στη θέση τους εκμεταλλευόμενοι τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, το υπουργείο Εσωτερικών σπεύδει να «κλείσει το παράθυρο» σε όσους εξ αυτών δεν έχουν ήδη αναλάβει ξανά τα καθήκοντά τους παρά τα βαριά πειθαρχικά αδικήματά τους.
Ένα πρώτο σύντομο τετ-α-τετ είχαν ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν για τους ηγέτες των κρατών μελών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση.
Απέφυγε να απαντήσει ευθέως στις αιχμές τόσο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ και πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Ανδρέας Παπαμιμίκος που τον κατηγορούν για τη «ανεπίτρεπτη» στήριξη του υποψηφίου για την ηγεσία του κόμματος, Απ.

Εμφυλιοπολεμικό κλίμα επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας τρεις μέρες πριν λήξει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων για την αρχηγία του κόμματος, συνοδευόμενες από τουλάχιστον 50 υπογραφές, για τη συλλογή των οποίων διεξάγεται σκληρός πόλεμος στο παρασκήνιο.

Τα ψυχρά βλέμματα, η διστακτική χειραψία και οι προηγουμένως διαμετρικά αντίθετες ομιλίες των Ομπάμα και Πούτιν για το Συριακό επιβεβαιώθηκαν ως προμήνυμα μίας δύσκολης συνάντησης των προέδρων ΗΠΑ και Ρωσίας:

Οι δύο ηγέτες, όσο κι αν συμφώνησαν γενικά στην ανάγκη διπλωματικής διεξόδου, συγκρούστηκαν για το κεντρικό ζήτημα της παραμονής ή όχι του Άσαντ.
Με «φόντο» το εκλογικό αποτέλεσμα της 20ής Σεπτεμβρίου και την ανάδειξη -ξανά- της Χρυσής Αυγής στην τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης με αιχμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Κίνημα γονέων εναντίον της ενδεχόμενης επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση οργανώνεται τις τελευταίες ημέρες, ενώ σχολεία και φροντιστήρια προειδοποιούν ότι αν η κυβέρνηση δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της για αναστολή του μέτρου θα προσφύγουν στα δικαστήρια.
Ένα πρώτο σύντομο τετ-α-τετ είχαν ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν για τους ηγέτες των κρατών μελών που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση.
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 11:50

Συνάντηση Τσίπρα-Ράμα στη Νέα Υόρκη

Συνάντηση με τον αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα είχε στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων ανάμεσα στις δύο χώρες, στη βάση του διεθνούς δικαίου και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού.