espa pkm

Παρασκευή, 1 Μαΐου 2026, 5:29:19 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα βιογραφικά των «τριανδριών» στα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας. Αναμφίβολα, ξεχωρίζουν τα πρόσωπα των δύο υπουργών και ιδιαίτερα του Νίκου Κοτζιά. Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά θεωρείται χαρισματική όσο και αμφιλεγόμενη, από ορισμένους, προσωπικότητα.
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 18:50

Πώς οι Κούρδοι ανακατέλαβαν το Κομπανί

Κούρδοι μαχητές ανακατέλαβαν την συριακή πόλη Κομπανί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) ύστερα από 112 μέρες πολέμου, όπως άρχισε να γίνεται γνωστό από διάφορες πηγές τη Δευτέρα. Ο Ιντρίς Νασάν, υφυπουργός Εξωτερικών του καντονιού του Κομπανί, δήλωσε στο CNN ότι αναμένει επίσημη ανακοίνωση την Τρίτη «αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι».
Τέρμιναλ του αεροδρομίου του Λούτον βόρεια του Λονδίνου εκκενώθηκε το απόγευμα της Τρίτης όταν σήμανε συναγερμός.

«Το τέρμιναλ εκκενώνεται. Αυτή τη στιγμή ερευνούμε τι συνέβη» δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου στο πρακτορείο Reuters.
«Η πρόκληση που σας περιμένει είναι σίγουρα πολυσύνθετη. Μία ολόκληρη ήπειρος παρακολουθεί τις ελληνικές εξελίξεις με μεγάλη συγκινησιακή συμμετοχή» αναφέρει ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συγχαρητήρια επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα.
Με πολλές περγαμηνές στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, τόσο από την πλευρά του συνδικαλιστή όσο και του γενικού γραμματέα, ο βουλευτής Β' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής αναλαμβάνει τα ηνία του απαιτητικού υπουργείου Υγείας.
Είναι ένα από τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης που θα συζητηθούν. Ο κ. Παναγιώτης Νικολούδης, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής της Αρχής κατά του Ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, είναι σήμερα 65 χρόνων και ετοιμάζεται από ό,τι φαίνεται να κάνει το μεγάλο βήμα: Να φύγει από το δικαστικό σώμα και να μπει για τα καλά στον χώρο της πολιτικής.
Μετά τους Αντώνη Ντεντιδάκη, Σταύρο Σουμάκη και Γιάννη Διαμαντίδη, ο Θεόδωρος Δρίτσας θα είναι ο τέταρτος βουλευτής του Πειραιά που αναλαμβάνει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Όπως έλεγε στους «διαδρόμους» του υπουργείου στη Δραπετσώνα το πολιτικό και ένστολο προσωπικό, πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει γνώση των θεμάτων και αναμένουν να δώσει λύσεις σε μια σειρά από εκκρεμή ζητήματα.
Την παραίτησή του υπέβαλε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ο πρώην δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος. Ο κ. Μιχαλολιάκος το είχε προαναγγείλει ουσιαστικά από τα τέλη Αυγούστου όταν, κάνοντας απολογισμό του έργου του λίγο πριν αναλάβει τον δήμο ο κ.
Σύμφωνα με πληροφορίες κλείστηκε συνάντηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Το θέμα της συνάντησης είναι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για υποψηφιότητα του τέως Πρωθυπουγού για την προεδρία της Δημοκρατίας.
Τις αποσκευές του για τις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο ετοιμάζει ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου μετά την ανάθεση καθηκόντων αναπληρωτής υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης στον Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο συνταγματολόγος και καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Γιώργος Κατρούγκαλος, είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014, ενώ ο κ Κούλογλου ήταν ο πρώτος επιλαχών στο ίδιο ψηφοδέλτιο.