espa pkm

Σάββατο, 2 Μαΐου 2026, 7:52:38 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ισραηλινή οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγόρησε σήμερα τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ότι διεξήγαγαν εσκεμμένα βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας που η ηγεσία τους γνώριζε ότι θα προκαλούσαν τον θάνατο αμάχων.
Η ηχηρή εκλογική νίκη του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει την Ελλάδα πιο κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη. Αλλά μια τέτοια αποχώρηση εξακολουθεί να είναι η πιο απίθανη έκβαση διότι το κόμμα είναι σε θέση να κάνει μια συμφωνία με τους ευρωπαίους πιστωτές της Ελλάδας για να αποφύγει τη χρεοκοπία, αρκεί και οι δύο πλευρές να είναι ορθολογικές.
«Όχι δεν έχω τρελαθεί» γράφει ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, σε ένα άρθρο που φέρει τον τίτλο «Η τυραννία της Ελλάδας επί της Γερμανίας» και δημοσιεύτηκε στο μπλογκ του στον ιστότοπο της αμερικανικής εφημερίδας The New York Times.
Καινοτόμο λογισμικό και εξοπλισμό που διευκολύνει τη ζωή των πιλότων παράγει η Talos Avionics, μια startup από το Ηράκλειο της Κρήτης που δραστηριοποιείται στον τομέα των αεροπορικών οργάνων. Πρόκειται για μια νέα εταιρεία η οποία ιδρύθηκε πριν από έναν χρόνο από δύο ερευνητές του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας, τους κ.
Ασχολείται εδώ και δεκαετίες με θέματα δικαιωμάτων αλλά και με το μεταναστευτικό. Ακτιβίστρια, με δράση στα κινήματα, και παράλληλα έγκριτη νομικός. Μαχόμενη δικηγόρος και συνδικαλίστρια, η Τασία Χριστοδουλοπούλου παρακολούθησε ως ανένταχτη το «φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ» από τη γέννησή του ως σήμερα, συμμετέχοντας , ως Ιδρυτικό μέλος, στο Χώρο Διαλόγου και Κοινής Δράσης της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.
Πολλά ντόμινο προς πολλές κατευθύνσεις, προσπάθεια διαφύλαξης εσωτερικών ισορροπιών (που οδήγησε και στο πολυπληθές τελικά σχήμα) και ανάθεση νευραλγικών ρόλων στην στενή ομάδα συνεργατών του Αλ. Τσίπρα χαρακτήρισαν την διαδικασία κατάρτισης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
Άμεσες και σαρωτικές αλλαγές αναμένονται στην εκπαίδευση από την εφετινή χρονιά. Δεν θα δώσουν οι μαθητές της Α' και της Β' Λυκείου το καλοκαίρι εξετάσεις με το σύστημα της «Τράπεζας θεμάτων» η οποία καταργείται, ενώ σταματούν και οι εξετάσεις που θα προσμετρούν σε ποσοστό για την είσοδο στο πανεπιστήμιο στις δυο αυτές τάξεις.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτη» κάθε «απόπειρα να ξαναγραφεί η Ιστορία», σε μια τελετή που οργανώθηκε στο Εβραϊκό Μουσείο της Μόσχας με την ευκαιρία της 70ής επετείου από την απελευθέρωση του στρατοπέδου του Άουσβιτς.
Τους 20 έχουν φτάσει οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή του από γρίπη από τους 15 που ήταν την περασμένη Παρασκευή. Κάτι που σημαίνει ότι τις τελευταίες ημέρες κατά μέσο όρο ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του λόγω γρίπης.
Επιστρέφει στον Πειραιά λόγω μηχανικής βλάβης το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος» που μεταφέρει 127 επιβάτες. Το πλοίο είχε αναχωρήσει στις 21:00 για Mήλο - Θήρα - Aνάφη - Kάσο - Kάρπαθο - Διαφάνι - Xάλκη - Pόδο.