espa pkm

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2026, 12:52:59 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Κλείνει εκτός απροόπτου τη Δευτέρα η έρευνα για το σκάνδαλο Χαϊκάλη. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υποβληθεί πορισματική έκθεση από τον εισαγγελέα Πάνο Παναγιωτόπουλο και δεν προβλέπεται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών Αποστολόπουλου.
«Αλέξη, ώρα να μεγαλώσεις» λέει απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος σημειώνει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την ψήφο του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εάν δεν την αλλάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Παύλος Χαϊκάλης εξερχόμενος από την Εισαγγελία δήλωσε ότι «αν χρειαστεί θα κάνω μήνυση για ψευδή καταμήνυση κατά του πρωθυπουργού». Η δικηγόρος του κυρία Ελενα Τζούλη - Καμμένου αναρωτήθηκε από την πλευρά της «γιατί ο πρωθυπουργός μηνύει τον Χαϊκάλη και όχι τον Αποστολόπουλο».
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Κουράκος με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκαθαρίζει ότι θα ψηφίσει στην ψηφοφορία της Τρίτης τον Σταύρο Δήμα.

Ο κ. Κουράκος, ο οποίος είχε ψηφίσει «παρών» στην πρώτη ψηφοφορία, είπε: «Ο κ.
Θα ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα κατά τη δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, επειδή, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρόταση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά υπερκαλύπτει το κείμενο των οκτώ βουλευτών.
Παρών θα ψηφίσει την Τρίτη ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, σύμφωνα με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ. Καπερνάρος είπε ότι «από τη στιγμή που και τα δύο μεγάλα κόμματα θέλουν εκλογές ας πάμε σε εκλογές και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.
Απορρίπτει η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της, τη συναινετική πρόταση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της αναφέρεται ότι: «Η ΔΗΜΑΡ με αποφάσεις του Συνεδρίου και των Οργάνων της έχει ταχθεί κατά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να συνεχισθούν οι πολιτικές που εγκλωβίζουν την κοινωνία και την οικονομία σε τέλμα».
Ο Παύλος Χαϊκάλης εξερχόμενος από την Εισαγγελία δήλωσε ότι «αν χρειαστεί θα κάνω μήνυση για ψευδή καταμήνυση κατά του πρωθυπουργού». Η δικηγόρος του κυρία Ελενα Τζούλη - Καμμένου αναρωτήθηκε από την πλευρά της «γιατί ο πρωθυπουργός μηνύει τον Χαϊκάλη και όχι τον Αποστολόπουλο».
Ενώπιον του εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου προσήλθε το πρωί της Κυριακής ο βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης, καθώς κλήθηκε να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις μετά τα όσα προέκυψαν από την κατάθεση του Γιώργου Αποστολόπουλου.
Ως στροφή του Αντώνη Σαμαρά στην οδό της συναίνεσης υποδέχθηκαν στην αντιπροεδρία και στο ΠαΣοΚ την δήλωση του πρωθυπουργού με την οποία εγκατελείπει στην ουσία την συγκρουσιακή λογική των καθαρών λύσεων» και προσφέρει πεδίο συνεννόησης για την άρση του αδιεξόδου.