espa pkm

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2026, 7:40:51 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Την εδραίωση του Εθνικού Μετώπου (FN) ως ισχυρή πολιτική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό της Γαλλίας και μάλιστα ως «ένα κόμμα όπως κάθε άλλο» στη συνείδηση ποσοστού 58% των Γάλλων αποτυπώνει δημοσκόπηση εν όψει των περιφερειακών εκλογών του Μαρτίου.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον ομόλογό του της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο από τους οποίους ζήτησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες με σκοπό να «μην χάνουμε χρόνο», είχαν οι Φρανσουά Ολάντ και Ανγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

«Η σημερινή αριθμητική είναι σαφώς καλύτερη από τη χθεσινή» είναι το βασικό μήνυμα που εκπέμπεται από το Μέγαρο Μαξίμου για την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ώρα της αλήθειας έφθασε και στις επτά το απόγευμα αρχίζει η πρώτη, αναγνωριστική όπως την χαρακτηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου, ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εν μέσω έντονων παρασκηνιακών επαφών, ζυμώσεων, διαβουλεύσεων και πρωτοφανούς κλίματος πόλωσης για προεδρική εκλογή, οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος θα μετρήσουν τα «ναι» για να διαπιστώσουν έναν δημιουργείται ή όχι δυναμική για τον υποψήφιο Πρόεδρο Σταύρο Δήμα.
Ούτε τα αυστηρότατα νέα μέτρα της Αυστραλίας για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων, με ιδιαίτερο βάρος στην ισλαμική τρομοκρατία, ούτε το σκληρό πλαίσιο για τις εγγυήσεις σε κατηγορουμένους δεν είχαν καταφέρει να βάλουν στο ραντάρ των αρχών τον Μαν Χαρόν Μονίς, υπεύθυνου της αιματηρής ομηρίας στην καφετέρια στο Σίδνεϊ.
Σαρανταοκτάωρη απεργία αποφάσισαν για την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου οι διοικητικοί υπάλληλοι των Ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, που επαναφέρουν το θέμα της διαθεσιμότητας στον κλάδο τους.
Τη γενικότερη πολιτική σύγχυση στην Τουρκία εντείνουν οι έφοδοι αστυνομικών σε μέσα ενημέρωσης και οι συλλήψεις δημοσιογράφων και τηλεοπτικών παραγωγών που πραγματοποιήθηκαν κατ' εντολήν του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή. Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία του ομίλου της «Ζαμάν», που αντιπολιτεύεται τον τούρκο πρόεδρο, στην Κωνσταντινούπολη.
«Εσφαλμένα είχα αναγνωρίσει δύο ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση ως δράστες της εναντίον μου επίθεσης. Τώρα αναγνωρίζω με σχετική σιγουριά δύο Αλβανούς κακοποιούς» (εκείνους που σχετίζονται με την επίθεση στο Μικρολίμανο).
Τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Σοφία Σακοράφα αλλά και το στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Νίκο Γαλανό καλεί να καταθέσουν ως μάρτυρες ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Γιάννης Δραγάτσης στην έρευνα που διεξάγει για το Ελληνικό και την εκχώρησή του στην εταιρεία Lamda.
«Η ποιότητα δεν κοστίζει, αξίζει. Και αξίζει διότι προσφέρει προστιθέμενη αξία» σημειώνει μιλώντας προς «Το Βήμα» ο πρόεδρος των ελληνικών φορέων πιστοποίησης κ. Σάββας Πελτέκης εν όψει του συνεδρίου «Ποιότητα - Μοχλός Ανάπτυξης» που διοργανώνει η Ενωση Διαπιστευμένων Φορέων HellasCert στις 18 και 19 Δεκεμβρίου 2014 στο ξενοδοχείο «Athenaeum Intercontinental».