espa pkm

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2026, 8:09:42 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

«Ο Πούτιν εκφωνεί μια ομιλία και το ρούβλι πέφτει. Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εκφωνεί μια ομιλία και οι κεφαλαιαγορές κινούνται καθοδικά. Ο OPEC συναντάται στη Βιέννη και η τιμή του πετρελαίου κατρακυλάει.
Ο Ερνέστο Γκεβάρα, ο μικρότερος γιος του Ερνέστο "Τσε" Γκεβάρα, άνοιξε ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο στην Κούβα, στο οποίο προσφέρει ταξίδια εμπνευσμένα από τις περιηγήσεις του πατέρα του με τη διάσημη μηχανή του "Ποντερόσα" (La Poderosa, «Η δυνατή»), έναντι πολλών χιλιάδων ευρώ.
Ως ημέρες αγάπης, στοργής και προσφοράς έχουν ταυτιστεί οι ημέρες λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η οικογενειακή θαλπωρή με την οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μας ωθεί να απλώνουμε μια πιο μεγάλη και θερμή αγκαλιά για τους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερη ανάγκη.
Σκληρή ήταν η απάντηση από την Περιφέρεια Αττικής στις καταγγελίες τους Σωματείου Εργαζομένων στον Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) περί «πογκρόμ» συνδικαλιστικών διώξεων και κομματοκρατίας. Χαρακτηρίζει «παραληρηματικό και αβάσιμο» το κείμενο του ΔΣ σωματείου, με τη «γνωστή και μη εξαιρετέα πλειοψηφία των… τεσσάρων».
Η παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο με συντριπτική πλειοψηφία 4-1 ψήφων δεν είναι μόνο ιστορική: Παράλληλα με το υπάρχον αλλά και απολύτως σεβαστό δικαίωμα τού κατηγορουμένου πλέον πρώην υπουργού, για το τεκμήριο της αθωότητας η αιτιολογία της πλειοψηφίας των δικαστών του βουλεύματος για την παραπομπή του είναι συγχρόνως άκρως προσβλητική και ατιμωτική για έναν πολιτικό.
Αντιδράσεις ανησυχίας και έντονης δυσφορίας προξένησε (κυρίως) στο οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση του γραμματέα της ΚΕ Δ. Βίτσα περί ειλημμένης απόφασης να μην τηρηθεί ούτε καν η δίμηνη παράταση του μνημονίου που αποφασίστηκε από το Eurogroup, σε περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές και η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση.
Έρευνες διεξάγει η Αστυνομία μετά τις πληροφορίες ότι ακούστηκαν ήχοι πυροβόλου όπλου στο Ψυχικό, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία της Αθήνας. Οι πρώτες πληροφορίες συγκλίνουν ότι στόχος ήταν η πρεσβεία.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πυρά αυτόματου όπλου προερχόμενα από την οδό Μουσών, επί της οποία βρίσκεται η είσοδος της πρεσβείας.

«Ο λαός δεν πρέπει να είναι σε αναμονή για τις ψηφοφορίες στη Βουλή αν θα τους βγουν τα κουκιά, η κυβέρνηση τα 180 για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να μην γίνουν εκλογές και η αξιωματική αντιπολίτευση τα 121 για να μην εκλεγεί και να γίνουν εκλογές, έως την 1η του Φλεβάρη, που φαίνεται το πιο πιθανό.

Υπεραμύνεται της αποφάσεως του για την ολιγοήμερη άρση του μέτρου της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων για την τότε εταιρεία σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδη, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία διατυπώθηκαν εν όψει της εισαγωγής στο Δικαστικό Συμβούλιο προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση για την παραπομπή ή μη σε δίκη της υπόθεση Αρβανιτίδη, ο κ.
«Η απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία προεδρικής εκλογής είναι στην πραγματικότητα μια κίνηση για την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών. Είναι μια κίνηση να ληφθούν τα νέα μέτρα μετά τις εκλογές. Το ζήτημα όμως είναι να μη ληφθούν νέα επαχθή μέτρα», υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ για την «Προοδευτική Διακύβερνηση και τις Μεταρρυθμίσεις».