espa pkm

Τρίτη, 14 Απριλίου 2026, 8:47:16 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Στις 5.30, το πρωί της Τετάρτης, εξήλθε από τα εθνικά χωρικά ύδατα η τουρκική κορβέτα «Βuyukada», όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική κορβέτα εισήλθε στα εθνικά χωρικά ύδατα στο στενό Καφηρέα χθες τα ξημερώματα.

Αν σας ρωτούσαν πού γνώρισε την χειρότερη ήττα του το βρετανικό ναυτικό στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, τι θα απαντούσατε; Στον βόρειο Ατλαντικό, ίσως; Ή στη Βόρεια Θάλασσα; Η απάντηση είναι στον νότιο Ειρηνικό, περισσότερα από 12.000 χλμ μακριά από την Αγγλία, στα ανοιχτά της Χιλής.
Ένα λαχταριστό μπριάμ για 5.000 πολίτες της Θεσσαλονίκης διοργανώνει η περιβαλλοντική οργάνωση Feedback στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων «Feeding the 5000» τη Κυριακή 9 Νοεμβρίου στον Λευκό Πύργο.
Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα παίρνει τον έλεγχο της Γερουσίας, στις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές, αυξάνοντας την ισχύ του στα τελευταία δύο χρόνια της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ.

Oι προβλέψεις, βάσει exit poll και πρώτων αποτελεσμάτων, δίνουν στους Ρεπουμπλικανούς 52 από τις 100 έδρες του Σώματος.
Την έγκριση της κάλπης πήραν τα νομοθετικά μέτρα που επιτρέπουν την χρήση μαριχουάνας σε ενήλικες σε τουλάχιστον δύο από τις τρεις αμερικανικές πολιτείες που ψήφιζαν για το ζήτημα, παράλληλα με τις ενδιάμεσες εκλογές.
Τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θα εξετάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 19 Νοεμβρίου, με αφορμή κυρίως την κλιμάκωση της βίας από την πλευρά της Αλ Κάιντα και των τζιχαντιστών του Ισλαμικούς Κράτους.
Χωρίς την εκπροσώπηση εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών της χώρας αλλά με τους εκπροσώπους των κομμάτων συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη, το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ), στο οποίο θα συζητηθούν τα κρίσιμα θέματα των επικείμενων αλλαγών στο δημοτικό, όπου σχεδιάζεται δραστική μείωση ύλης και επιστημονικών αντικειμένων.
Αποστάσεις από την εισαγγελική παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τις καταλήψεις επιχείρησε να λάβει το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Δεν καλέσαμε εμείς την εισαγγελία να παρέμβει» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Παιδείας απλώς υπενθύμισε τον τρόπο με τον οποίο θα αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες.

Τα…πατήματά της προσπαθεί να ξαναβρεί η κυβέρνηση σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και εν μέσω των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, επιχειρείται να εξουδετερωθεί ο ιός της εσωστρέφειας που εμφανίστηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά την αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Ανάπτυξης και την κατάθεση της ρύθμισης για τα κόκκινα δάνεια.

Φουντώνει η κόντρα Μαδρίτης-Βαρκελώνης για το θέμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Το Συνταγματικό Δικαστήριο, στο οποίο είχε προσφύγει η ισπανική κυβέρνηση, ανέστειλε τη διεξαγωγή της συμβουλευτικού τύπου ψηφοφορίας της 9ης Νοεμβριου, προκαλώντας την οργή της καταλανικής κυβέρνησης.