espa pkm

Σάββατο, 11 Απριλίου 2026, 8:23:38 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 02:50

Ο «πόλεμος» για τα δικαστήρια του Πειραιά

Από σαράντα κύματα πέρασε η απόφαση για την παραμονή των δικαστηρίων Πειραιά στο κέντρο της πόλης που προκάλεσε ανακούφιση στη νέα δημοτική αρχή, στον Δικηγορικό Σύλλογο, αλλά και σε όλους τους φορείς της πόλης.
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 02:50

Π. Καμμένος: Φραστικό επεισόδιο στα Χανιά

Φραστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επιβεβαίωσε μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ και ο υπεύθυνος ασφαλείας του αεροδρομίου Κώστας Κομπιτσάκης, ο κ.
Ο στρατός της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία εκεχειρίας με την οργάνωση Μπόκο Χαράμ, καθώς και σε συμφωνία για την απελευθέρωση των εκατοντάδων μαθητριών που είχαν απαχθεί τον Απρίλιο.

Περισσότερες από 200 μαθήτριες απήχθησαν από τον κοιτώνα του σχολείου τους στην πόλη Τσιμπόκ στη βορειοανατολική πολιτεία Μπόρνο την 14η Απριλίου.
Τις εργασίες ανάπλασης για τη δημιουργία βιοκλιματικής πλατείας στην Πηγάδα, που είχαν σταματήσει τους τελευταίους μήνες και ξεκίνησαν εκ νέου την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου μετά από ενέργειες της δημοτικής Αρχής Πειραιά, επισκέφθηκε την Παρασκευή ο δήμαρχος Πειραιά κ.
Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επιτέθηκε από τη Λαμία τόσο στην κυβέρνηση για τα μέτρα που έχει πάρει όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ για «κοκορομαχίες αποπροσανατολισμού» χαρακτηρίζοντας συγχρόνως ΝΔ-ΠαΣοΚ και ΣΥΡΙΖΑ «δίπολο της νέας συμφοράς».
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014 00:50

Μόσχα-Κίεβο: Συμφωνία για φυσικό αέριο

Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Πέτρο Ποροσένκο, αναμένεται να εντείνουν τις προσπάθειες για μια αποτελεσματική κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία καθώς και για επίλυση των διαφορών σχετικά με το φυσικό αέριο, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Μιλάνο.

«Στα μάτια της Νορβηγικής Επιτροπής των Βραβείων Νόμπελ, η Μητέρα Τερέζα αποτελεί παράδειγμα ανθρώπινου πνεύματος που πραγματοποίησε εποικοδομητικές προσπάθειες για την εξάλειψη της πείνας και της φτώχειας σε όλη τη υφήλιο, αλλά και την διασφάλιση ενός καλύτερου και ασφαλέστερου μέλλοντος για όλη την παγκόσμια κοινότητα».

Υπέρ ενός σχεδίου εθνικής συνεννόησης, μέσα από μια μεγάλη συναίνεση και σύμπραξη των βασικών πολιτικών δυνάμεων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης τάχθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος δηλώνει διατεθειμένος να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανάλογα και με το πρόσωπο που θα προταθεί, επειδή δεν πιστεύει ότι είναι λύση οι πρόωρες εκλογές.

Διαμάχη μεταξύ της Χαριλάου Τρικούπη και της «Κίνησης 75» ξέσπασε με αφορμή το κείμενο με τις 4.000 υπογραφές στελεχών του ΠΑΣΟΚ που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες, με το οποίο ζητείται «συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αλλαγή πολιτικής τώρα, όλα από την αρχή».

Τον Ρον Κλάιν, πρώην επιτελάρχη των αντιπροέδρων Αλ Γκορ και Τζο Μπάιντεν, όρισε ο Μπαράκ Ομπάμα «τσάρο» για τον Έμπολα.

Ο Κλάιν θα είναι υπεύθυνος για την αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης στον θανατηφόρο ιό, του οποίου η πιθανότητα εξάπλωσης έχει προκαλέσει ανησυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο.