espa pkm

Τρίτη, 21 Απριλίου 2026, 7:36:46 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο, τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας για τα 92 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή.

Η σορός μιας ορειβάτισσας, που αγνοούνταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ανακαλύφθηκε τυχαία από ορειβάτη, στη θέση Λούτσα, κάτω από την κορυφή Καλόγερος στον Ολυμπο. Από το πρωί της Κυριακής κινητοποιήθηκαν άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ελασσόνας, στελέχη της ΕΜΑΚ και εθελοντές, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, για να προσεγγίσουν στο σημείο που βρέθηκαν τα οστά της.
Μεγάλος αριθμός όπλων εντοπίστηκε σε αποθήκη ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για τη δολοφονία 83χρονου την περασμένη Κυριακή στη Χαλκίδα.

Σε έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας σε χώρο ιδιοκτησίας του 55χρονου κατηγορούμενου για ηθική αυτουργία και συνέργεια στην ανθρωποκτονία του ηλικιωμένου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα, εξαρτήματα όπλων, καθώς και φυσίγγια.
Ως «εικονική πραγματικότητα» χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ωστόσο πως ήταν «επικοινωνιακό λάθος» η μη μετάδοση της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη ΝΕΡΙΤ.

«Εκλογές χθες», ζήτησε την Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχωρεί από τη ΔΕΘ. Όπως είπε, μόνο μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή και με διαπραγματευτική ισχύ θα μπορέσει να διαπραγματευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΔΕΘ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για «φεστιβάλ ανευθυνότητας και παροχολογίας» και, απευθυνόμενος σε κομματικά στελέχη, τόνισε ότι η στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης «εξηγεί γιατί είναι εθνική και ηθική υποχρέωση η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης».
Σοκ στη διεθνή κοινή γνώμη και συναγερμό στις Αρχές προκαλεί ο νέος αποκεφαλισμός αιχμαλώτου, αυτή τη φορά Βρετανού, από τους μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) οι οποίοι πολεμούν στο Ιράκ και τη Συρία.
Παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας βεβαιώθηκαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στη διάρκεια ελέγχου, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, στο Ελληνικό.

Είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του 57χρονου προσωρινά υπευθύνου του κέντρου και του 39χρονου υπευθύνου του χώρου στάθμευσης της επιχείρησης.
Αβέβαιο εμφανίζεται το βρετανικό μέλλον της Σκωτίας πέντε ημέρες πριν το δημοψήφισμα για ανεξαρτησία: Μικρό προβάδισμα στο «όχι» στην ανεξαρτησία δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις ενώ τρίτη βάζει μπροστά το «ναι». Όλα για όλα τα δίνουν τα δύο στρατόπεδα στη λήξη της προεκλογικής εκστρατείας, με τους υπέρμαχους της ανεξαρτησίας να μιλούν για «ευκαιρία μίας γενιάς» και τους αντιτιθέμενους να προειδοποιούν ότι η ανεξαρτητοποίηση «είναι δρόμος χωρίς επιστροφή».
Δικαστήριο της Βόρειας Κορέας καταδίκασε τον αμερικανό πολίτη Μάθιου Τοντ Μίλερ σε έξι χρόνια καταναγκαστικών έργων επειδή διέπραξε «εχθρικές ενέργειες» ως τουρίστας στην χώρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση που μετέδωσαν την Κυριακή τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.