Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 2:56:26 πμ
etpa
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Γράφει ο Νίκος Κουζίνης.

Μετά την επανάσταση της Νάουσας, για δεκαεννέα μέρες οι επαναστάτες που βρίσκονταν στην περιοχή του Δοβρά, παρενοχλούσαν τους Τούρκους της Βέροιας, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση ή ανταπάντηση από αυτούς.

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 20:28

Διψάμε για αισιόδοξες ειδήσεις

Μέσα στη μαυρίλα που βιώνουμε το χρόνο αυτό η κοινωνία μας διψάει για κάποιες αισιόδοξες ειδήσεις. «Έσπασε ταμεία» η ανάρτηση στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, eidisis.gr, για τα πρώτα rapid tests που έγιναν στην πόλη του Κιλκίς στις 9/4 και που το αποτέλεσμά τους ήταν πολύ θετικό (και τα 186 βγήκαν αρνητικά).

Διαβάστε το νέο πρωτοσέλιδο της Πρωινής του Κιλκίς, μοναδικής καθημερινής εφημερίδας του ν. Κιλκίς (15-4-2021)

H KΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ Εταίρος-Περιφερειακή Μονάδα του ΕΦΕΠΑΕ με χωρική και επιχειρησιακή αρμοδιότητα στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (Παράρτημα της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η ΑΝΚΟ) ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της Πρόσκλησης της Δράσης «E-λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020 υποβλήθηκαν 2.561 αιτήσεις χρηματοδότησης συνολικού χρηματοδοτούμενου προϋπολογισμού και αιτούμενης δημόσιας δαπάνης 11.935.972,11€ που θα υλοποιηθούν από τις επιχειρήσεις, στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 20:03

Η πανδημία κατασκήνωσε στο Κιλκίς

Η καθημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ για κρούσματα και ασθενείς τείνει να εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους Κιλκίς. Ο νομός καταγράφει διαδοχικές πρωτιές, και προσφιλές θέμα συζήτησης αποτελεί: Γιατί τόση έξαρση στο Κιλκίς;
Τα γράφαμε και χθες. Η επίσημη ενημέρωση απουσιάζει και επομένως απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα- τα θέσαμε στο χθεσινό μας φύλλο- δεν μπορούν να υπάρξουν.

 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.089, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 304.184 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 63.710 τεστ ανίχνευσης εκ των οποίων τα 18469 ήταν μοριακά και τα υπόλοιπα 45.241 rapid.

Κόστος στους τουρίστες που δέχεται η Τουρκία έχουν οι περιορισμοί που επιβάλλονται από την Ρωσία στις πτήσεις, καθώς η γείτονα χώρα είναι μείον 500 χιλιάδες τουρίστες

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επιβάλλει περιορισμούς στις πτήσεις προς και από την Τουρκία από τις 15 Απριλίου λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19, που σημαίνει την επιβολή από τις τουρκικές αρχές νέων μέτρων lockdown.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έλαβε και τη δεύτερη δόση ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι ο Πούτιν έλαβε την πρώτη δόση, χωρίς να αποκαλύπτει λεπτομέρειες ή να δημοσιοποιεί φωτογραφίες.

Συμφωνία με την Ρωσία έκανε η Αρμενία προκειμένου να παραλάβει 1 εκατομμύριο δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik -V.

Η υπουργός Υγείας της χώρας είπε ότι η κυβέρνηση θεωρεί, λαμβάνοντας υπόψη άλλες συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί, πως είναι εφικτό έως τα τέλη του έτους να έχει εμβολιασθεί το 20% του πληθυσμού.

Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης (14/4) σε σχολείο στον Εύοσμο στην Θεσσαλονίκη, όταν μαθητής αρνήθηκε να πραγματοποιήσει self test.

O διευθυντής του σχολείου όπως όφειλε να κάνει αρνήθηκε την είσοδο στον μαθητή, με την μητέρα του και φιλικά της πρόσωπα να αρχίζουν να βρίζουν και να φωνάζουν.