espa pkm

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2026, 8:41:59 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης κ. Αστέριος Τάτσης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς την οικογένεια Κουσιδώνη, ιδιοκτήτες της εταιρείας OLEIA PREMIUM, για τη γενναιόδωρη προσφορά τους σε ελαιόλαδο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην υποστήριξη των ωφελούμενών μας.

Τετάρτη, 07 Ιανουαρίου 2026 11:10

Ισχυρότερο το δίκιο του Αλέξανδρου

Αίσθηση και θετικά σχόλια προκάλεσε η δήλωση του αντιδημάρχου Κιλκίς και αγροτοσυνδικαλιστή Αλέξανδρου Σημαιοφορίδη πως το Κιλκίς είναι πολύ μικρό για να διαπράξει τόσο μεγάλη ατιμία.

Το «στηρίζουμε την τοπική οικονομία» δεν μπορεί να είναι γενικό και αόριστο, αλλά χειροπιαστό και συγκεκριμένο, όχι λόγια, αλλά πράξεις.

Με αυτό το σκεπτικό κινείται κάθε χρόνο και η βιομηχανία ΤΣΙΓΚΟΜΕΤΑΛ του Κιλκίς της οικογένειας ΑΣΛΑΝΙΔΗ.

Γι’ άλλη μια χρονιά λοιπόν τα εταιρικά δώρα της βιομηχανίας για τις γιορτές αποτελούνταν από τοπικά προϊόντα, από κρασιά της Γουμένισσας και από προϊόντα βιομηχανιών του Κιλκίς, φέτος από την περιοχή της Νέας Σάντας.

Οι αυτονομιστές της Υεμένης κάλεσαν σήμερα τη Σαουδική Αραβία να σταματήσει τα πλήγματά της στη χώρα και διαβεβαίωσαν ότι ο επικεφαλής τους, που κατηγορείται για εσχάτη προδοσία, εξακολουθεί να βρίσκεται στο Άντεν.

Η εισαγωγή αγροτικών προϊόντων τα οποία έχουν καλλιεργηθεί με ορισμένες ουσίες, η χρήση των οποίων είναι απαγορευμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναστέλλεται από αύριο, Πέμπτη, στη Γαλλία εν αναμονή «κατάλληλων μέτρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» και για μέγιστη διάρκεια ενός έτους, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα στη γαλλική Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η Γαλλία συνεργάζεται με τους εταίρους της επί σχεδίου για τον τρόπο απάντησης αν οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν πράξη την απειλή τους για την κατάληψη της Γροιλανδίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό.

Ανοιχτό παραμένει σήμερα το οδικό δίκτυο στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και μελισσοκόμοι, που βρίσκονται εδώ και ενάμιση μήνα στα μπλόκα, δεν προχωρούν σε αποκλεισμούς, ενώ αναμένουν εντός της ημέρας την εξειδίκευση των μέτρων για τον πρωτογενή τομέα.

Από τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου έως το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου θα διαρκέσουν οι φετινές τακτικές χειμερινές εκπτώσεις, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Σε τροχαίο με υλικές ζημιές ενεπλάκη τα ξημερώματα 39χρονος οδηγός, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο 39χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και οδηγείται στον εισαγγελέα.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σε όλο τον Νομό Κιλκίς, με επίκεντρο το Κιλκίς, τη Δοϊράνη, τον ποταμό Αξιό και τη Γουμένισσα.

Οι τελετές του Αγιασμού των Υδάτων πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γεώργιου Γεωργαντά, του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη, του Δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας αναδεικνύοντας τη σημασία της ημέρας για την Ορθοδοξία και την τοπική κοινωνία.

Στο Κιλκίς, ο εορτασμός των Θεοφανείων τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου. Η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε στην πισίνα του Αθλητικού Κέντρου «Αλέξανδρος», παρουσία του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, καθώς και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πολλών πιστών.

1.jpgφβ  2.jpgφβ

Στην ακριτική Δοϊράνη, στη γη της Μακεδονίας και στα σύνορα της Ελλάδας, τελέστηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση ο Αγιασμός των Υδάτων στη λίμνη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Βαρθολομαίου. Παρόντες ήταν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής  και βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γεώργος Γεωργαντάς, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης.

1 DSC00532.jpgφβ  

Στις τελετές των Θεοφανείων στο Κιλκίς και στη Δοϊράνη παρόντες ήταν επίσης ο Ταξίαρχος της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος»  Βασίλειος Παπαδόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής του Α.Τ. Κιλκίς Δημήτρης Ντέντας και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς Γιάννης Πολιτίδης, τιμώντας με την παρουσία τους τη μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας.

Αντίστοιχα, ο Αγιασμός των Υδάτων τελέστηκε και στον ποταμό Αξιό με την παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γεώργιου Γεωργαντά, του Δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

611319942 3171753856338985 7003767756679722761 n.jpgφβ

Στη Γουμένισσα, τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν σε κλίμα κατάνυξης και χαράς, παρουσία του Δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη, ο οποίος παρακολούθησε την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων μαζί με εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και πλήθος πιστών.

608804099 1483713920424432 2169625361150199661 n.jpgφβ

Οι φετινοί εορτασμοί των Θεοφανείων σε όλο τον Νομό Κιλκίς ανέδειξαν για ακόμη μία φορά τη βαθιά πίστη και την ενότητα στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και πνευματικής αναγέννησης για τη νέα χρονιά.