espa pkm

Δευτέρα, 13 Απριλίου 2026, 1:25:18 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Με αισιοδοξία για την επιτυχία μιας διάκρισης αναχωρεί για την Ντόχα του Κατάρ ο πρωταθλητής του 1ου Ενιαίου Λυκείου Κιλκίς και του ΓΑΣ Κιλκίς Παναγιώτης Βαϊτσούδης. Παρά την ελλειπή προετοιμασία του, εξαιτίας των αυξημένων σχολικών υποχρεώσεων του,  ο Βαϊτσούδης είναι σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση και διαθέτει πλέον και την εμπειρία μεγάλων αγώνων για να ανταποκριθεί στον στόχο του, που είναι πρώτα η πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος και μετά ότι καλύτερο προκύψει. Πάντως, η αποστολή του είναι δύσκολη αφού πέρα από τους πολύ ισχυρούς αντιπάλους θα έχει να ξεπεράσει και τις κλιματολογικές συνθήκες  (στο Κατάρ είναι καλοκαίρι αυτή την περίοδο).

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009 05:34

Δράση ορειβατών

Το σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιανουαρίου 2010  ο Σύλλογος Ορειβατών Κιλκίς προγραμματίζει διήμερη εκδρομή στο Πήλιο, με διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στη Πορταριά.
Στη συγκεκριμένη εκδρομή προγραμματίζεται η κοπή της πίτας του Συλλόγου. Λόγω της καλύτερης οργάνωσής της, θα πρέπει να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, καθώς είναι απαραίτητο να γίνουν κρατήσεις στο ξενοδοχείο της περιοχής.

Ο Νομάρχης Κιλκίς, κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας μετά τη γνωστοποίηση του ύψους της αποζημίωσης στα σιτηρά λόγω της ξηρασίας του 2007, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Εκφράζω την πλήρη  συμπαράστασή μου στους αγρότες του νομού που πλήττονται από την ακατανόητη απόφαση να τους δοθεί η εξευτελιστική αποζημίωση του 1,33 ευρώ/ στρέμμα σκληρού σίτου. Στο πρώτο πλήγμα που υπέστησαν από την ξηρασία προστίθεται και δεύτερο από την κυβερνητική απόφαση που προδίδει αναλγησία μπροστά στο οικονομικό δράμα τους.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 04:22

Ενημέρωση για τη νέα γρίπη

Το παρόν στον αγώνα  για την ενημέρωση στην πρόληψη της νέας γρίπης έδωσε και ο δήμος Γαλλικού. Λόγω των πρόσφατων εξελίξεων αναφορικά με τον νέο ιό της γρίπης των χοίρων Η1Ν1, ο Δήμος Γαλλικού διοργάνωσε  τέσσερεις ενημερωτικές συναντήσεις, στα δ.δ. Πεδινού, Γαλλικού, Ν. Σάντας και Καμπάνη, με θέμα: «Τι νεώτερο για την νέα γρίπη;».

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 04:20

Επιμόρφωση νηπιαγωγών

Στα πλαίσια της επιμόρφωσης των Νηπιαγωγών του Ν. Κιλκίς, η σχολική χρονιά 2009 -2010, έχει ως αντικείμενο διερεύνησης, τον Άξονα του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών «Δημιουργία και Έκφραση». Για το σκοπό αυτό οργανώθηκαν από τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής, κ. Κωνσταντία Μούρτζιου Αβραμίδου, δύο Ημερίδες.

Ενας κόσμος πραγματικής δημιουργίας και χαράς εκτίθεται στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, στη Χριστουγεννιάτικη εορταγορά των παιδιών με τα ειδικά χαρίσματα. Είναι τα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα –και όχι μόνο- δώρα, που ετοίμασαν μόνα τους τα παιδιά στα διάφορα εργαστήρια που λειτουργούν στο Κ.Κ.Σ. και σας τα προσφέρουν με συμβολικό τίμημα και πολύ αγάπη.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα ΑμεΑ, 3 Δεκεμβρίου κάθε έτους, ο Παύλος Πασσαλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Με την υπ’ αριθμ. 29/1993 απόφαση της αρμόδιας για τα θέματα αυτά της επιτροπής του ΟΗΕ, έγινε το πρώτο βήμα για την αναγνώριση, το σεβασμό και την ισότιμη συμμετοχή των ΑμεΑ στην κοινωνία. Μία κοινωνία που έως τότε είχε αποκλείσει τα άτομα αυτά από όλες τις εκφάνσεις και τις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής.

Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, στο πλαίσιο του χρηματοοικονομικού πολυσυνεδρίου «ΜΟΝΕΥ & SHOW», πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009 και ώρα 18.00΄, στην αίθουσα «ΑΦΙΣΙΟΝΑΔΟ» του ξενοδοχείου ΗΥΑΤΤ REGENCY ημερίδα με θέμα:

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 04:14

Αποπληρωμή σχεδίων βελτίωσης και ΟΠΑΑΧ

Εκκρεμότητες και καθυστερήσεις πληρωμών για πάνω από ένα χρόνο, που αφορούν Σχέδια Βελτίωσης και Σχέδια Επενδύσεων ΟΠΑΑΧ, τακτοποιούνται με απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή. Με την υπογραφή των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων, το Υπ.Α.Α.Τ προχώρησε στην αποπληρωμή της δεύτερης και τελευταίας δόσης Επενδυτικών Σχεδίων στα πλαίσια του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου  (Ο.Π.Α.Α.Χ), ύψους 3.200.000 ευρώ.

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2009 04:13

Μνημεία της φύσης και του ανθρώπου

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του διοργανώνει τριήμερο θεματικό σεμινάριο με τίτλο: «ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ- ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ/ΤΟΠΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ,  στις 4, 5 & 6 Δεκεμβρίου 2009. Το σεμινάριο, που θα παρακολουθήσουν σαράντα εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του 8ου Τοπικού Δικτύου Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, θα  πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλκίς και στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στο Π. Γυναικόκαστρο. Την Παρασκευή, ημέρα έναρξης  του σεμιναρίου, προσκλήθηκαν  και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.