Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020, 12:59:32 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, δηλώνουν την αλληλεγγύη τους, τόσο στον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη όσο και στον Μητροπολίτη Βηρυτού Ηλία, αλλά και στον λαό του Λιβάνου για την τραγωδία στο λιμάνι της Βηρυτού.

Αίρεται η ταξιδιωτική οδηγία που είχαν αποφασίσει οι ΗΠΑ για όλον τον πλανήτη, με την οποία καλούσαν τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό λόγω της πανδημίας της Covid-19.

Τα γερμανικά ΜΜΕ δημοσιεύουν για τη συμφωνία που υπέγραψε σήμερα η Ελλάδα με την Αίγυπτο σχετικά με την κατοχύρωση των θαλάσσιων ζωνών.

 Τα δημοσιεύματα αναπαράγουν κυρίως τις πληροφορίες από ανταποκρίσεις των Πρακτορείων όπως: «Έπειτα από διαπραγματεύσεις ετών η Ελλάδα έκλεισε τώρα και με την Αίγυπτο συμφωνία για την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στην Μεσόγειο», επισημαίνει, σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt και το περιοδικό Stern, το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), κάνοντας λόγο για «αντίδραση σε μια παρόμοια συνεργασία της Τουρκίας με τη Λιβύη».

75 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια πλήθους ανθρώπινων ζωών.

Η ΕΔΥΕΘ δεν ξέχασε αυτή την επέτειο και σήμερα πραγματοποίησε πορεία στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη των θυμάτων.

Ένα ακόμη κρούσμα κορονοϊού καταγράφηκε σήμερα 6/8/2020 στο Νομό Κιλκίς σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

NAVTEX εξέδωσε πριν λίγη ώρα η Τουρκία, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας Ελλάδας και Αιγύπτου.

Η υδρογραφική και ωκεανογραφική υπηρεσία της Αττάλειας εξέδωσε NAVTEX με την οποία γνωστοποιείται η διεξαγωγή ασκήσεων με χρήση πραγματικών πυρών σε θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Ο υπουργός Υγείας της Ιταλίας Ρομπέρτο Σπεράντσα διαβεβαίωσε πως οι πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού αναμένεται να φτάσουν στη χώρα στο τέλος του έτους.

Ο Σπεράντσα γνωστοποίησε μάλιστα ότι πρόκειται για το εμβόλιο που προετοιμάζεται στην Οξφόρδη με τη συνεργασία Ιταλών επιστημόνων.

Με διάλυση απειλείται το NRA, πανίσχυρο λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής καθώς η γενική εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης υπέβαλε αγωγή με την κατηγορία ότι ηγετικά στελέχη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης χρησιμοποίησαν εκατομμύρια δολάρια για προσωπική τους χρήση αλλά και για να εξαγοράσουν τη σιωπή και την αφοσίωση πρώην εργαζομένων.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται ο δήμος Θεσσαλονίκης για την προμήθεια 50 λεωφορείων από τη Λειψία, τα οποία πρόκειται να παραχωρηθούν στον ΟΑΣΘ.

Τα λεωφορεία αναμένεται να ενισχύσουν τις αστικές συγκοινωνίες και να βελτιώσουν το επίπεδο εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, «μεγάλη ανάγκη εν μέσω της πανδημικής κρίσης καθίσταται επιτακτικότερη παρά ποτέ», τόνισε η σχετική ανακοίνωση.

Επιτρέπεται από σήμερα έως την 31η Οκτωβρίου 2020 η κυκλοφορία, καθημερινά και όλο το 24ωρο, Επιβατηγών Δημοσίας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) οχημάτων που εκτελούν διαδρομή με επιβάτη, στις ειδικές λωρίδες αποκλειστικής διέλευσης λεωφορείων που έχουν καθοριστεί για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, με Υπουργική Απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη.