espa pkm

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2026, 9:29:32 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Γράφει ο Θανάσης Βαφειάδης, τοπογράφος, συγγραφέας.

Στα χρόνια του Εμφυλίου ο κινηματογράφος των αδελφών Σταμπουλή εξακολουθούσε να είναι ο μοναδικός στην πόλη μας. Την περίοδο αυτή, όπως έγραφε το περιοδικό ΕΚΡΑΝ στις 15-10-1947, στην Ελλάδα υπήρχαν 179 χειμερινοί κινηματογράφοι που λειτουργούσαν επί 7 μήνες και 223 καλοκαιρινοί που άνοιγαν επί 5 μήνες. Όσο για τις ταινίες 82% ήταν αμερικάνικες και μόνο 2% ελληνικές.

Από την Kεντρική Eπιτροπή Διαιτησίας ανακοινώθηκαν οι αξιολογημένοι κιλκισιώτες διαιτητές, οι βοηθοί διαιτητές και οι παρατηρητές διαιτησίας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24, για τα  Εθνικά Πρωταθλήματα.

Το όνομα του αείμνηστου Δημάρχου Αξιούπολης, Γιάννη Πολυχρονίδη, θα δοθεί σε ένα από τα πολλά και εξαιρετικά έργα που δημιούργησε στην πολύχρονη θητεία του, στο μοναδικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης.

Ο Δήμος Παιονίας, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παιονίας και η Κοινότητα Αξιούπολης διοργανώνουν την τελετή ονοματοδοσίας του Μουσείου σε «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αξιούπολης Δημάρχου Ιωάννη Πολυχρονίδη».

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς φέρνει κοντά μας τη Νατάσα Μποφίλιου την ερχόμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου σε μια συναυλία, γεμάτη με τις μουσικές ιριδίζουσες λάμψεις του καλοκαιριού! Η συναυλία θα δοθεί στο Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς στις 21:30 και η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.   

Η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά, με συντονισμένες κινήσεις πλήττει την Περιφέρεια και συγκεκριμένα τον Δήμο Παιονίας.

Μια ακριτική περιοχή που στερήθηκε έμπρακτης στήριξης, πλέον οδηγείται στην ερημοποίηση.

H Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς ενημερώνει ότι σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για τις επόμενες ημέρες, προβλέπεται ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) (Π.Ε. Κιλκίς) Κατόπιν αυτού σας υπενθυμίζουμε για τα παρακάτω:

Από την Kεντρική  Eπιτροπή Διαιτησίας ανακοινώθηκαν οι  διαιτητές, οι βοηθοί διαιτητές και οι παρατηρητές διαιτησίας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24,  για τα  Εθνικά Πρωταθλήματα .

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ 2ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ  2023-2024

ΔΡΑΓΟΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ   

 ΤΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ    

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ 2ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2023-2024