Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν λάβει κάτι περισσότερο από το ένα τέταρτο των κεφαλαίων που ζητούσαν, με άλλα λόγια 268 εκατομμύρια δολάρια, για τις επιχειρήσεις με σκοπό να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
ΟΗΕ: Συγκεντρώθηκαν μόλις 268 εκατ. δολάρια για τη βοήθεια στους σεισμοπαθείς στην Τουρκία
Πολιτική κρίση στο Περού: Το Ανώτατο δικαστήριο επικυρώνει την απόφαση ο πρώην πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο να παραμείνει προφυλακισμένος
Περουβιανό εφετείο επικύρωσε χθες, Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, την απόφαση να προφυλακιστεί για 36 μήνες ο πρώην πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο, ο οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων για διαφθορά και τέθηκε υπό κράτηση αμέσως μετά την παύση του τον Δεκέμβριο από το κοινοβούλιο, που του πρόσαψε «εξέγερση», πως αποπειράθηκε πραξικόπημα ανακοινώνοντας πως θα το διέλυε και θα κυβερνούσε με διατάγματα.
Ε. Βενιζέλος: Το κομματικό σύστημα είναι στενότερο του εύρους των προβλημάτων και της κοινωνίας
Έχουμε ένα κομματικό σύστημα, το οποίο είναι στενότερο του εύρους των προβλημάτων και στενότερο του εύρους της κοινωνίας” επεσήμανε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καθηγητής συνταγματικού δικαίου, Ευάγγελος Βενιζέλος στην παρουσίαση βιβλίου του καθηγητή πολιτικής επιστήμης Νίκου Μαραντζιδη, με τίτλο: “Στη σκιά του Στάλιν”, στο αμφιθέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
Θεσσαλονίκη: Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα (1/4) στην πόλη
Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες για σήμερα, Σάββατο (1/4), στο κέντρο και στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Πιο συγκεκριμένα, στις 12:00 στην Καμάρα, άτομα από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο θα συγκεντρωθούν για να δείξουν την αλληλεγγύη τους για την κατάληψη του κτιρίου Mundo Nuevo ενώ θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Εβδομάδα δράσεων Φιλαναγνωσίας στο 5ο Δημοτικό Κιλκίς
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, 2-4-2023, οργανώνουμε μια Εβδομάδα δράσεων Φιλαναγνωσίας. Διάφορες δραστηριότητες έχουν οργανωθεί για να προωθήσουν την ιδέα της Φιλαναγνωσίας στα παιδιά.
Προσκλήθηκε η Κινητή Βιβλιοθήκη Κιλκίς όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν τα παιδιά για τις δράσεις της και για την Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, την οποία βέβαια έχουν ήδη επισκεφτεί τα περισσότερα τμήματα του σχολείου.
Βραζιλία: Ξεσκεπάστηκε δίκτυο εμπόρων ναρκωτικών που είχε στείλει στην Ευρώπη 17 τόνους κοκαΐνης
Ένα δίκτυο εμπόρων ναρκωτικών που πιστεύεται ότι έστειλε περισσότερους από 17 τόνους κοκαΐνης στην Ευρώπη εξάρθρωσαν από κοινού οι ευρωπαϊκές και ο βραζιλιανικές αρχές, ανακοίνωσε σήμερα η Europol.
Νορβηγία: Τέσσερις νεκροί από χιονοστιβάδες
Τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας τουρίστας, σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδες σήμερα στη βόρεια Νορβηγία όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.
Τα πέντε μέλη μιας ομάδας ξένων τουριστών παρασύρθηκαν από μια χιονοστιβάδα κοντά στο Καβριγκτίντεν, μια βουνοκορφή στον απώτατο βορρά της Νορβηγίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ένας από αυτούς και άλλοι δύο να τραυματιστούν.
Πακιστάν: 11 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν σε κέντρο διανομής τροφίμων στο Καράτσι
Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων στο Καράτσι, στο νότιο Πακιστάν.
Την τραγωδία επιβεβαίωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας του Πακιστάν.
Επίσκεψη στελεχών της Eurobank στον βιομηχανικό χώρο της ELVIAL
Στελέχη της Eurobank και του Alba Graduate Business School επισκέφθηκαν τον βιομηχανικό χώρο της ELVIAL.
Οι άνθρωποι της Eurobank βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της ELVIAL στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με το ALBA και το τμήμα Executive Development, ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε ανώτερα στελέχη και έχει ως στόχο η ομάδα να ανακαλύψει την τοπική οικονομία, το “business culture” και να εξερευνήσει τα διαφορετικά industries που ανθίζουν και καινοτομούν.
Παράταση της προθεσμίας πληρωμής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΛΓΑ
Κατόπιν πρωτοβουλίας του ΥπΑΑΤ, κ. Γιώργου Γεωργαντά και εισήγησης του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, παρατείνεται μέχρι την 29η Σεπτεμβρίου 2023, η προθεσμία πληρωμής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς στον οργανισμό - του προηγούμενου έτους 2022 - η οποία, έληγε σήμερα.