Δραματικές είναι οι στιγμές στην πόλη Μπαχμούτ, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τη Ρωσία να καταστρέφει πολεμικά υλικά, δυσκολεύοντας αισθητά την αμυντική γραμμή της Ουκρανίας.
Eidisis.gr
Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.
Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.
Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.
Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.
Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr
Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.
Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307
Email: kostas@eidisis.gr
Β. Ζελένσκι: «Καθόλου καλή για εμάς η κατάσταση στην Μπαχμούτ»
Το μελέτησαν και το πέταξαν
Θα θυμάστε την παλιότερη πρόταση του Επιμελητηρίου Κιλκίς για την καθιέρωση ειδικού φορολογικού καθεστώτος στις παραμεθόριες περιοχές και ειδικότερα το Κιλκίς, με αφορμή και τη αιμορραγία που υφίστανται τα φορολογικά έσοδα από την συρροή αυτοκινητιστών σε Δοϊράνη, Ευζώνους και αλλού για να γεμίζουν με φτηνά καύσιμα.
Ύστερα από χρόνια το εν λόγω αίτημα ανακίνησε η Ομοσπονδία Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και το ξανάφερε στην δημοσιότητα πριν δυο μήνες.
Εννιά θέσεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Από το Υπουργείο Πολιτισμού προκηρύχτηκε η πλήρωση 1528 θέσεων σε Εφορείες Αρχαιοτήτων της χώρας. Στο σχετικό φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης όπου και δημοσιεύτηκε η προκήρυξη των θέσεων αναφέρονται λεπτομερώς οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό.
Για το ν. Κιλκίς στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς προβλέπεται η κάλυψη εννιά θέσεων ως εξής:
Μια θέση ΤΕ Λογιστών στα Γραφεία της Εφορείας.
Παρθένα (Νούλα) Σαββίδου: Ζητείται Ελπίς
Πολύκαστρο, Οκτώβριος 2020,
Ο κ. Ανέστης είναι κτηνοτρόφος στην Παιονία. Απολαμβάνουμε τον καφέ στο Πολύκαστρο και μου διηγείται πώς αποφάσισε να ασκήσει αυτό το επάγγελμα στην Ελλάδα.
Ο κ Ανέστης, ήταν πολλά χρόνια στη Γερμανία, όχι ως διοικητής της Bundesbank αλλά έζησε το σύστημα του Α/γενούς τομέα στη χώρα φιλοξενίας του.
Ο νόστος και η αγάπη για τον τόπο του, τον οδήγησε στα πάτρια εδάφη, όπου και θέλησε να συνεχίσει το επάγγελμα που έμαθε στη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( ΕΕ): κτηνοτρόφος.
Η ΕΕ αποσύρει όλες τις νομικές ενέργειες κατά της Βρετανίας μετά τη σύναψη συμφωνίας
Σε συμφωνία κατέληξαν Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Βρετανία δεν θα προχωρήσει με τη νομοθεσία που ήταν σχεδιασμένη για την παράκαμψη ορισμένων εμπορικών κανόνων για την Βόρεια Ιρλανδία, στην μετά Brexit εποχή, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση μετά την επίτευξη νέας συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ζευγάρι σε αεροπλάνο προσποιήθηκε ότι έχει μωρό για να μην καθίσει κανένας μαζί τους (ΒΙΝΤΕΟ)
Χαμό προκάλεσε στο TikTok το βίντεο με ένα ζευγάρι σε αεροπλάνο, που προσπάθησε με νύχια και με δόντια να κρατήσει μια κενή θέση, ώστε να είναι αμφότεροι πιο άνετοι.
Τουρκία: Πάνω από 34 δισ. ευρώ οι ζημιές από τους σεισμούς
Δεκάδες χιλιάδες είναι οι νεκροί από τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία, ενώ τεράστιες -όπως είναι λογικό- είναι και οι ζημιές που έχουν υποστεί οι πληγείσες περιοχές.
If all of the kings had their queens on the throne...
Υπογράφουν:
Χρυσή - Ουρανία (Ράνια) Παπαδοπούλου, Οικονομολόγος και Επιχειρηματίας.
Μαγδαληνή (Μάγδα) Βόσσου, Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία ΕΚΠΑ, Καθηγήτρια Αγγλικών και Ιδιωτ. Υπάλληλος και
Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος και Ραδιοφωνικός Παραγωγός.
Δυστυχώς μικρός ο αριθμός των Γυναικών στην πολιτική σκακιέρα. Γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο θα αναρωτιόταν κανείς; Μήπως δεν υπάρχουν κατάλληλα καταρτισμένες γυναίκες να εμπλακούν με την πολιτική; Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Η σύγχρονη Γυναίκα έχει πλέον αποδείξει ότι οι δυνατότητες και τα ταλέντα της μπορούν να συμβάλλουν θετικά τόσο στην πολιτική όσο και στην οικονομία. Και όλα αυτά δεν είναι θεωρίες.
Χειροτονία του π. Τρύφωνος Λουκά στο Μυριόφυτο Κιλκίς
Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Μυριοφύτου Κιλκίς ιερούργησε την Κυριακή της Τυροφάγου, 26 Φεβρουαρίου 2023, ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους.
«Στις ευλογημένες στιγμές της Λατρευτικής Συνάξεως προστέθηκε και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Τρύφωνος Λουκά, γέννημα και θρέμμα του Μυριοφύτου, ο μακαριστός πατέρας του οποίου υπηρέτησε το χωριό από τη θέση του Κοινοτάρχη και τώρα είναι υπερήφανος για τον υιό του, που διακονεί το αγαπημένο τους Μυριόφυτο από τη θέση του Κληρικού», σημειώνει ο κ. Βαρθολομαίος.
Ευρωβουλευτής της ιταλικής Λέγκα ερευνάται για απάτη – Κατασχέθηκαν περισσότερα από 170.000 ευρώ
Τέσσερις βοηθοί της ευρωβουλευτού εμπλέκονται στην υπόθεση.
Η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη ανακοίνωσε την κατάσχεση άνω των 170.000 ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στην ευρωβουλευτή της ιταλικής ΛέγκαΣτεφανία Ζαμπέλι και τέσσερις από τους βοηθούς της, στο πλαίσιο έρευνας για απάτη.