espa pkm

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2026, 1:54:52 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν οι σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών σε όλη την Ελλάδα οι οποίοι διαμαρτύρονται για το ΠΔ85 ζητώντας να καταργηθεί.

Οι σπουδαστές έχουν ποικίλες κινητοποιήσεις και δράσεις και αυτό το Σαββατοκύριακο έχουν διοργανώσει δύο πολύ μεγάλες συναυλίες σήμερα (18/02) και αύριο (19/02) έξω από το Βασιλικό Θέατρο

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, χορευτές του Τμήματος παραστάσεων της Ένωσης Ποντίων ν.Κιλκίς με ψυχή και περηφάνια χόρεψαν τον χορό Σέρρα και άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στη μεγάλη φιλανθρωπική καλλιτεχνική εκδήλωση, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με τίτλο: «Οι τελευταίες κενές σελίδες».

Όπως αναφέρουν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο Βέλγος συνήγορος της κ. Καϊλή ζητεί κατ’αντιπαράσταση εξέταση με τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι.

Έφεση άσκησε το πρωί της Παρασκευής η Εύα Καϊλή μετά τη χθεσινή απόφαση του προδικαστικού τμήματος να παρατείνει την κράτησή της.

Ο Λίαμ Γκάρνερ είναι ο νεότερος άνθρωπος που έκανε ποδήλατο από την Αλάσκα στην Αργεντινή.

Ο Λίαμ Γκάρνερ ήταν 17 ετών όταν στάθηκε στο Prudhoe Bay της Αλάσκας, έστρεψε το ποδήλατό του νότια και άρχισε να κάνει πετάλι.

Σύμφωνα με τον απολογισμό στην Τουρκία, 82.000 κτίρια έχουν καταστραφεί ολικώς ή έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από τους σεισμούς και κρίνονται ακατάλληλα για κατοίκηση. Σε αρκετά έχει μπει μπροστά το γράμμα «Υ» που σημαίνει «Yikim», δηλαδή «κατεδάφιση»…

Η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου με βαθύτατα αισθήματα οδύνης και ελπίδας προς τον Αναστάντα Κύριο ανακοινώνει την εκδημία του προσφιλεστάτου Αρχιμανδρίτου π. Ραφαήλ Ιωάννου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 16:30 και ακολούθως μετά ο ενταφιασμός του σκηνώματος στην Ιερά Ανδρώα Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς.

Ένας άνδρας διασώθηκε σήμερα μέσα από τα ερείπια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στη νότια επαρχία Χατάι, 11 ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την περιοχή την περασμένη εβδομάδα, σκοτώνοντας περισσότερους από 43.000 ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Πακιστάν, οι συγκρούσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μέσα στο αστυνομικό τμήμα, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας έλαβαν θέσεις και τα φώτα της περιοχής έσβησαν.

Το φορτηγό βρέθηκε στην περιφερειακή οδό της βουλγαρικής πρωτεύουσας και πιστεύεται ότι μετέφερε περισσότερους από 30 μετανάστες.

Τρία άτομα κρατούνται μετά τον εντοπισμό από την αστυνομία 18 νεκρών μεταναστών σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό κοντά στη Σόφια, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της βουλγαρικής Υπηρεσίας Ερευνών Μπόρισλαβ Σαράφοφ.

Η κυβέρνηση επέλεξε λίγες ημέρες πριν εξαγγείλει τις εκλογές να ανοίξει το θέμα του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των εργαζομένων στο δημόσιο, με προφανείς τους σκοπούς της ρουσφετολογίας αλλά και του αποπροσανατολισμού.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τους αγώνες του εργατικού κινήματος το προηγούμενο διάστημα ενάντια στην περικοπή, την κατηγοριοποίηση και την κατάργηση του επιδόματος σε ειδικότητες, καθώς και τη βία και τα χημικά από τις δυνάμεις καταστολής που έβαλε η κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους.