espa pkm

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2026, 10:07:30 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Ένα αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο καταρρίφθηκε πάνω από την Αλάσκα από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ σήμερα Παρασκευή (10.2.2023), μετά από εντολή του προέδρου Τζο Μπάιντεν και με τον Λευκό Οίκο να επιβεβαιώνει το περιστατικό.

Ληστεία σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ σε φαρμακείο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, άνδρας με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου κατόρθωσε να αποσπάσει 200 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγε.

Η οικογένεια της Φάτμα Άχμαντ εγκατέλειψε το σπίτι της στο Χαλέπι όταν ο σεισμός, με επίκεντρο τη νοτιοανατολική Τουρκία, συγκλόνισε τη βορειοδυτική Συρία.

Σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, η Φάτμα εισήχθη λίγες ώρες αργότερα σε νοσοκομείο, όπου έφερε στον κόσμο το τρίτο παιδί της, ένα υγιέστατο αγοράκι.

Η γιορτή που υμνεί τον έρωτα θα γιορταστεί και φέτος με κάθε επισημότητα, με καρδούλες, λούτρινα αρκουδάκια, σοκολάτες και λουλούδια να έχουν και πάλι την τιμητική τους.

Ο κατασκευαστής ενός 12όροφου κτιρίου, που κατέρρευσε από τον σεισμό στην Τουρκία, συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να φύγει από τη χώρα, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Εκτιμάται ότι 800 άνθρωποι παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια του συγκροτήματος Ρόνεσανς, το οποίο αποτελείτο από 250 διαμερίσματα, στην επαρχία Χατάι, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Σε έναν χώρο αναψυχής και συνάντησης της γειτονιάς μεταμορφώθηκε η άλλοτε εγκαταλειμμένη έκταση στη συμβολή της οδού Κορίνθου με την Αιτωλικού, στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο ΥΠΕΞ θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα της Ελλάδας, με θέμα «Η Ελλάδα παράγοντας ισχύος και σταθερότητας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Επιδοτήσεις, επιδόματα, μέτρα ενθάρρυνσης επενδύσεων για φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και συμβουλές στους πολίτες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης που εφαρμόζονται σε περιοχές της Ευρώπης.

Ενημερωτική ημερίδα για τη «Νέα ΚΑΠ 2023-2027» Προκλήσεις και Ευκαιρίες, με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, οργανώνει η Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΕΑΣΘ) σε συνεργασία με το Υπουργείο.

Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στις 6μ.μ., στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη, με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Αδελφοί μου χριστιανοί, το τελευταίο διάστημα γίναμε μάρτυρες μιάς αδυσώπητης τραγωδίας εκ των σεισμών που έπληξαν την γειτονική μας χώρα και την ομόθρησκη Συρία. Οι δικές μας περιγραφές περιττεύουν. Το τηλεοπτικό θέαμα, από όσα μπορούν να αποτυπωθούν, είναι φρικτό. Αξιοθρήνητα θύματα οι ενταφιασθέντες εντός των ερειπίων των πολυκατοικιών. Οι διασωθέντες νήπια, παιδιά, άνδρες και γυναίκες, ξεσπιτωμένοι, καταπληγωμένοι, με τεράστιες στερήσεις, με την απειλή του θανάτου και της αρρώστιας να ελλοχεύουν κοντά τους.