espa pkm

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2026, 7:05:59 πμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, η θεατρική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Ν.Κιλκίς «οι Αργοναύτες», ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Σ.Σ. Μουριών «ΤΟ ΜΠΕΛΛΕΣ», μετέφερε στην σκηνή του θέατρου Μουριών την ηθογραφική ποντιακή κωμωδία "ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝ 'ΚΙ ‘ΙΝΟΥΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝ 'Κ΄ ΕΥΤΑΓΩ" του Δημήτρη Νικοπολιτίδη.

Το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς καλεί τους πολίτες ηλικίας 18 έως 65 ετών για να ενισχύσουν με το αίμα τους την τράπεζα του τοπικού τμήματος ΕΕΣ, που καθημερινά καλύπτει μεγάλες ανάγκες συμπολιτών μας, που βρίσκονται σε άμεση ανάγκη! 

«Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να ξεχνάει πως όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες», ανέφερε ακόμα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά της Ελλάδος σήμερα πρωί της Τρίτης (6/12) χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, τη φράση «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες».

Η Ουγγαρία στο παρελθόν είχε αρνηθεί να παραδώσει στρατιωτικό εξοπλισμό και όπλα στον ουκρανικό στρατό, καθώς και να εξασφαλίσει τη διέλευση τους από το έδαφός της.

Οι πέντε κατηγορούνταν για «διαφθορά επί της Γης», τη σοβαρότερη κατηγορία στον ιρανικό ποινικό κώδικα.

Πέντε άνθρωποι καταδικάστηκαν σε θάνατο και ένδεκα άλλοι «σε μεγάλες ποινές κάθειρξης» για τον φόνο ενός μέλους πολιτοφυλακής στη διάρκεια διαδηλώσεων στο Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της δικαστικής αρχής.

Πορεία για τα 14 χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα φοιτητικοί σύλλογοι και αριστερές οργανώσεις.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι και η νέα γενιά για ακόμη μια χρονιά τιμούν την μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου ο οποίος έπεσε νεκρός από την σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώντα Κορκονέα.

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων, με πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων, μπαίνει από τις 18 Δεκεμβρίου η αγορά Μοδιάνο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σε μία προσπάθεια να «σκορπίσει» το πνεύμα της χαράς και της αγάπης θα διοργανωθούν στον ανακαινισμένο χώρο, μέχρι και τα Θεοφάνεια, συναυλίες με χορωδίες, djs, μουσικά σχήματα, πάρτι, αλλά και δράσεις για μικρά παιδιά.

Με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα από θεατρικά και μουσικά δρώμενα, ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά αλλά και αναβιώσεις εθίμων, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου υποδέχεται τα Χριστούγεννα, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να δώσουν το “παρών” τους στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις.

Συνελήφθησαν χθες (5 Δεκεμβρίου 2022) το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ένας ημεδαπός άνδρας και ένας αλλοδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που έγινε σε κατάστημα που διατηρεί ο ημεδαπός άνδρας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 1 κιλού και 940,4 γραμμαρίων, που κατείχαν από κοινού.

Μια άγνωστη «κιβωτός» της Μικρασίας φυλάσσεται στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού των Οινουσσών, στην καρδιά του Αιγαίου Πελάγους.

Πρόκειται για τη γνωστή ως «σημαία της Ιωνίας» ελληνική σημαία παλαιού τύπου βαμβακερή μεγέθους 2,2 επί 3,8 μέτρων. Μια σημαία δηλαδή, η οποία από τις διαστάσεις φαίνεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο ως σημαία πόλης ή σημαία που μπορεί να αναρτηθεί σε ιστούς χώρων όπως τα στρατόπεδα.