Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 9:22:31 μμ
Eidisis.gr

Eidisis.gr

Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κιλκίς είναι ο Κώστας Τερζενίδης.

Ο Κώστας Τερζενίδης γεννήθηκε το 1959 στο Δροσάτο Κιλκίς. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου διετέλεσε και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών του Γεωλογικού Τμήματος, καθώς και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στη Θεσσαλονίκη μέχρι το 1991.

Η εκδοτική επιχείρηση του Κώστα Τερζενίδη, ξεκίνησε την δραστηριοποίησή της το 1992. Η επιχείρηση έχει έδρα τον δήμο Κιλκίς Κιλκίς και λειτουργεί σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις 400μ2 στο 6οχλμ. της εθνικής οδού Κιλκίς-Μεταλλικού.

Οι δραστηριότητες της επιχείρησης περιλαμβάνουν σήμερα την έκδοση εφημερίδων ιδιοκτησίας της ή τρίτων (νομικών προσώπων, Ο.Τ.Α.) και τον σχεδιασμό και την επιμέλεια παντός είδους εντύπων, την οργάνωση εκδηλώσεων, την οργάνωση γραφείων Τύπου και προβολής δημόσιων φορέων ή ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Από το 1992 εκδίδει την εβδομαδιαία εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», από τον Ιανουάριο του 1999 την ημερήσια εφημερίδα «ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς», στην ιδιόκτητη τυπογραφική της μονάδα, καθώς και την ηλεκτρονική εφημερίδα eidisis.gr

Ο Κώστας Τερζενίδης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου. Το 1990 και το 1994 εκλέχτηκε Κοινοτικός σύμβουλος Δροσάτου, το 1998 και το 2006 δημοτικός σύμβουλος Δοϊράνης. Πρόεδρος της Κοινοτικής και Δημοτικής Επιχείρησης, εκπρόσωπος στην ΤΕΔΚ και στην «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.», μέλος στην επταμελή επιτροπή του νομού Κιλκίς για τη διασυνοριακή συνεργασία με τη FYROM. Πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου.

Είναι παντρεμένος με τη Ζήνα Κωνσταντινίδου κι έχει δυο παιδιά, το Νίκο και τη Μαρία.

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23410-27307

Email: kostas@eidisis.gr

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Εκτενές δημοσίευμα με τίτλο «Πώς η Ελλάδα κινήθηκε νωρίς και αποφασιστικά για να κρατήσει εκτός την Covid-19» φιλοξενεί η Daily Telegraph.

Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει ότι η Ελλάδα είχε όλα τα γνωρίσματα μιας επικείμενης καταστροφής αναφορικά με τον κορωνοϊό, όπως την προηγούμενη οικονομική κρίση, την πολιτική αστάθεια, τη διαφθορά και τον γηραιό πληθυσμό, αλλά κατάφερε να αψηφήσει τις πιθανότητες και να έχει, «όπως και να το δει κανείς», μία απρόσμενα «πολύ επιτυχημένη» διαχείριση της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Mητσοτάκης συμμετείχε στην τρίτη τηλεδιάσκεψη ηγετών της ομάδας χωρών που διαχειρίστηκαν το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού με επιτυχία.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, οι ηγέτες των οκτώ χωρών που βρίσκονται στην ίδια φάση επανεκκίνησης των οικονομιών τους τόνισαν ότι τα αποτελέσματα από τις πρώτες εβδομάδες επαναλειτουργίας δραστηριοτήτων είναι θετικά, καθώς ο αριθμός νέων κρουσμάτων παραμένει χαμηλός.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, η οποία την ενημέρωσε για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και για το νομοσχέδιο σχετικά με την αναβάθμιση του σχολείου.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Μεγάλο μέρος της αφορούσε τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία

Τετάρτη, 27 Μαϊος 2020 12:08

Συνάντηση Βεργίδη με Ναβροζίδου

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης καλωσόρισε, σήμερα το μεσημέρι, στο Διοικητήριο, την περιφερειακή σύμβουλο με την παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» με επικεφαλής τον Χρήστο Γιαννούλη, Έφη Ναβροζίδου.

"Για να κυβερνήσεις, οι κομματικές συνεργασίες είναι αναγκαίες, πρέπει όμως να είναι αποτέλεσμα κοινωνικών συγκλίσεων και δημιουργίας ενός προοδευτικού μετώπου από τη βάση, στόχος του οποίου θα είναι η μάχη ενάντια στις νεοφιλελεύθερες και άκρως συντηρητικές πολιτικές που προωθεί η ΝΔ.

Ο συνεργάτης μας, Αναστάσιος Αμανατίδης, ιατρός και πρώην δήμαρχος Κιλκίς, θα εμφανιστεί σήμερα το βράδυ, στις 8:30, στη ΔΙΟΝ Τηλεόραση και στην εκπομπή του κιλκισιώτη δασκάλου Δημήτρη Νατσιού, «Γράμματα Σπουδάματα».

Μια απίστευτη ιστορία που διαδραματίστηκε στο νησί της Ρόδου αποκάλυψε η εφημερίδα Ροδιακή. Συγγενείς και φίλοι πήγαν στην κηδεία 73χρονου, που όμως, όπως αποδείχθηκε ήταν… ζωντανός και υγιέστατος!

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας τον περασμένο μήνα και συγκεκριμένα στις 24 Απριλίου, εντοπίστηκε ένας νεκρός σε αποθήκη – γιαπί στην οδό Μιχαήλ Πετρίδη.

Καταδίωξη οχήματος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες έγινε τα ξημερώματα έξω από τη Θεσσαλονίκη, όταν οδηγός οχήματος αρνήθηκε να σταματήσει σε σήμα που του έκαναν άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς. Ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε μέσω της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ευζώνων προς το χωριό Άγιος Αθανάσιος.

«Θωρακίζονται» τα σύνορα. Με 400 άνδρες σε πρώτη φάση στον Έβρο, και συνολικά 1.060 άνδρες σε δεύτερη φάση σε Έβρο και νησιά, ενισχύονται τα ελληνικά σύνορα στον απόηχο των τουρκικών απειλών για μεταφορά μεταναστών στην τουρκική πλευρά του Έβρου, αλλά και εικόνων μεταναστών στα τουρκικά παράλια.