Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 3:54:01 μμ
Ναούμης Τάσος

Ναούμης Τάσος

Παρασκευή, 29 Μαϊος 2015 19:50

…και έγιναν καπνός

Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, tanaoum@otenet.gr

Η 31η Μαΐου εορτάζεται ως παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος. Η καθημερινή εμπειρία στην χώρα μας, διδάσκει ότι οι υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου είναι αφιερωμένες στο αντίθετο, δηλαδή στο τσιγάρο και στους οπαδούς του. Από οικονομικής απόψεως αυτό είναι το σωστό! Αν αναλογιζόμασταν το καλό που κάνει το τσιγάρο στην οικονομία της χώρας, τότε θα έπρεπε να απαγορεύσουμε κάθε νόμο και κάθε διάταξη που αντιμάχεται το κάπνισμα.

Τετάρτη, 20 Μαϊος 2015 23:04

Πανηγύρι Αλληλεγγύης...

Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάσαμε στον τοπικό τύπο την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ με την  οποία κατακεραυνώνει ένα δημοτικό σχολείο του νομού (χωρίς να το ονομάζει)  που ζήτησε και πήρε από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δώδεκα υπολογιστές για τις ανάγκες του σχολείου. Με την ίδια ευκαιρία στηλιτεύει κάθε απόπειρα ‘’δωρεάς’’ και ‘’χορηγίας’’ προς τα σχολεία. Τα εισαγωγικά στις λέξεις δωρεά και χορηγία είναι δικά τους και στο κείμενο συνοδεύονται από την λέξη  δήθεν.

Γράφει ο Τάσος Ναούμης, παιδίατρος

‘’Η γλώσσα των πολιτικών είναι έτσι φτιαγμένη  ώστε τα ψέματα  να φαίνονται σαν αλήθειες και το έγκλημα αξιοσέβαστο’’. Τα λόγια ανήκουν στον George Orwell που είναι ο συγγραφέας της ‘’φάρμας των ζώων’’ και του γνωστού βιβλίου ‘’ο μεγάλος αδελφός’’.  Ο Orwell αναφερόταν στην Αγγλία του προηγούμενου αιώνα  χωρίς να υποψιάζεται ότι  μπορεί τα λεγόμενα του να επαληθεύονται και στην δημόσια ζωή της χώρας, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 21:05

Τάσος Ναούμης : Με αφορμή μία ομιλία

Το Σάββατο 4 Απριλίου έγινε η δεύτερη συνάντηση του Ομίλου Ιστορίας του Κιλκίς. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Στράτος Δορδανάς ο οποίος αναλύοντας το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έγινε η μάχη στο Κιλκίς (έλαβε χώρα την 4η Νοέμβριου 1944), προσπάθησε να το συνδέσει με τα τοπικά εκλογικά αποτελέσματα της Χρυσής Αυγής των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

Σελίδα 5 από 5