Quantcast
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023, 9:46:15 πμ
Τάτσης 380
Γκουντενούδης 380
Σιωνίδης 380
Φωτακέλης-380

Πολιτιστικά

Οι κούκλες τρύπωσαν παντού! Σε μπουτίκ ρούχων, σε βιβλιοπωλεία, σε καταστήματα οπτικών ειδών, σε καφέ της πόλης!

Αισιόδοξο προμήνυμα της λαμπερής διοργάνωσης για τα παιδιά και τους φίλους της τέχνης του κουκλοθεάτρου που ανοίγει οσονούπω την πολύχρωμη αυλαία της!

Την Κυριακή στις 10 Σεπτεμβρίου 2023 διεξήχθησαν στα Γραφεία της Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες" οι προβλεπόμενες από το καταστατικό εκλογές για την ανάδειξη του νέου 9μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και της τριμελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής. Τα εκλεγέντα μέλη την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου συγκροτήθηκαν σε σώμα με την παρακάτω κατανομή αξιωμάτων:

Ο πολιτιστικός σύλλογος Πολυπέτρου με τιμή και σεβασμό προς τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο, προχώρησε σε δωρεά προς τον Ιερό Ναό, την κατασκευή μιας μαρμάρινης κρήνης (βρύσης).

Ο σύλλογός συμμετέχει μας στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες των φορέων του χωριού μας.

Η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Πολυκάστρου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το πλήθος κόσμου, που με την παρουσία του την Παρασκευή, 15/09/2023, στον πεζόδρομο Ν. Γκαντίδη, τίμησε το πατροπαράδοτο έθιμο της Ανατολικής Ρωμυλίας, την 29η Συντιάνκα.

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα στους πρόποδες του λόφου Σεμέν Ντε Φερ,  στη Δογάνη Παιονίας,  πραγματοποιήθηκε   τελετή  τιμής  και μνημοσύνης προς τιμή του Ανθυπολοχαγού Ευστάθιου Δογάνη που  πέρασε στην αθανασία τον Απρίλιο του 1917 στην μάχη του λόφου Σεμέν Ντε Φερ  και  του οποίου  το όνομα πήρε αργότερα το χωριό.

Με ιδιαίτερη χαρά σας γνωστοποιούμε ότι στις 23 Σεπτεμβρίου, ημέρα Σάββατο, θα τελεσθούν από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Δημήτριο

τα Εγκαίνια του ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος όπισθεν του Ναού του Αγίου Ραφαήλ στη Μονή μας στη Γρίβα.

Ένας αιώνας ιστορίας συμπληρώθηκε και στο πέρασμα του χρόνου η φλόγα των ιδανικών που πρεσβεύει η Προσκοπική Κίνηση του Κιλκίς πέρασε από γενιά σε γενιά, κλείνοντας αισίως τα 100 χρόνια ζωής και παρουσίας. Δράση, παιχνίδι, συμβολή στη διαπαιδαγώγηση με επίκεντρο το παιδί, προσφορά στην κοινωνία και αγάπη για το περιβάλλον!

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 το Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς πραγματοποίησε την επετειακή παράσταση «Γράμμα χωρίς παραλήπτη»,  με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυσή του, στο θέατρο Λόφου Κιλκίς. Στην παράσταση συμμετείχε αποστολή του Λυκείου των Ελληνίδων παράρτημα Αργοστολίου, η οποία παρουσίασε χορούς και δρώμενα από την Κεφαλλονιά.

Tο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας τμημάτων παραδοσιακών χορών για όλες τις ηλικίες (παιδιά, εφήβους και ενήλικες) από έμπειρους και καταρτισμένους δασκάλους. Χορευτικά τμήματα σε Κιλκίς και Πολύκαστρο.

Έναρξη παιδικών τμημάτων & Αγιασμός: 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Η φθινοπωρινή καλοκαιρία επηρεάζει ανάλογα και τις διαθέσεις των φίλων του θερινού σινεμά που δε χορταίνουν να απολαμβάνουν τη μαγεία της μεγάλης οθόνης.

Ανταποκρινόμενος στα επίμονα αιτήματα των σινεφίλ, ο Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος ‘’Δημήτριος Ζωηρός’’ παρατείνει για μία ακόμη εβδομάδα τις προβολές του, προσθέτοντας σ’ αυτές μια καινούρια παραγωγή, τυλιγμένη στον κόσμο του μυστηρίου, με την υπογραφή της βασίλισσας του εγκλήματος Αγκάθα Κρίστι.

Το πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών της εβδομάδας, με σταθερή ώρα έναρξης στις 20:00 έχει ως εξής:

Δευτέρα 18, Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου

Oppenheimer (Οπενχάιμερ)  

Σελίδα 1 από 728