Quantcast
Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023, 2:41:18 πμ

Πολιτιστικά

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 18:01

Οι Λαζαρίνες ξαναζούν στις Μάνδρες

Συντάκτης:

Για να μάθουν οι μικροί και να θυμηθούν οι μεγαλύτεροι. Με το σύνθημα αυτό ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανδρών οργανώνει την αναπαράσταση του εθίμου – λαϊκού δρώμενου «Λαζαρίνες» την Κυριακή 9 Απριλίου μια ημέρα μετά το Σάββατο του Λαζάρου, εξού και η ονομασία του θρακιώτικου εθίμου.

Η αναπαράσταση θα γίνει στην πλατεία του χωριού και τη μουσική επιμέλεια έχει ο Δημήτρης Ζαχαρίου.

Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί με ημερομηνία πρώτης συγκέντρωσης την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023. Σε περίπτωση μη απαρτίας ( 50%+1 παρόντα ενεργά μέλη του Συλλόγου) η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί ανεξαρτήτως αριθμού παρόντων μελών την Τετάρτη 19 Απριλίου 2023, στις 18:30 στο συνεδριακό χώρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Στενημάχου 2.

Το δυνατό δικαστικό δράμα του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα Jeffrey Archer, που ξεσήκωσε με την πλοκή του το θεατρικό Λονδίνο, θα παρουσιαστεί στο θεατρόφιλο κοινό του Κιλκίς, στο Συνεδριακό  Κέντρο Κιλκίς, την Πέμπτη 30 Μαρτίου.

Μια ανατρεπτική παράσταση που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, οι οποίοι καλούνται για δύο ώρες, να γίνουν ένορκοι στη δίκη και να αθωώσουν ή να καταδικάσουν τον κατηγορούμενο, βγάζοντας την τελική απόφαση.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Κιλκίς, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κιλκίς και η Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς σας προσκαλούν σε εσπερίδα με θέμα: «Ορθοδοντικά προβλήματα σε εφήβους: το φαινόμενο του εκφοβισμού σήμερα».

Ο σύλλογος υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς  (ΣΥΠΕΚ) στα πλαίσια των κοινωνικών του δράσεων ήρθε σε επικοινωνία με το Χαμόγελο του Παιδιού

Ο Γουίνι, ο πιο διάσημος και αξιολάτρευτος αρκούδος, μαζί με την αγαπημένη του παρέα έρχονται στο Κιλκίς, για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε θεατρική παράσταση, στο πλαίσιο της περιοδείας τους, με μια τρυφερή και ξεκαρδιστική ιστορία που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Η παραγωγή της Παιδικής Σκηνής Θεσσαλονίκης θα ανεβεί την Κυριακή 26Μαρτίουώρες 12.00 & 17.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 11:32

Μουσικοθεατρική παράσταση από το «Πόλις»

Συντάκτης:

Το «μουσικό και θεατρικό τμήμα» του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου «η πόλις» στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεών του παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μια φορά θυμάμαι».

Η παράσταση με τους συντελεστές της προσεγγίζει διαχρονικά τις Μπουάτ και το Νέο Κύμα που πρωτοεμφανίσθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’60 στην Πλάκα της Αθήνας.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιατρική εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν χθες το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer προσκάλεσαν δύο εξειδικευμένους ιατρούς στη νόσο της άνοιας, την τ. καθηγήτρια νευρολογίας του ΑΠΘ ΜάγδαΤσολάκη και τον συντοπίτη μας από το Νέο Γυναικόκαστρο π. καθηγητή ψυχολογίας ΔημήτρηΝατσόπουλο, οι οποίοι ενημέρωσαν το κοινό για την άνοια, τη διάγνωση αλλά και αντιμετώπισή της.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (20-3-18)

Οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Κιλκίς και Λύσης Κύπρου τιμούν τη μνήμη του Κύπριου ήρωα και υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, με διήμερο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Απριλίου και την Κυριακή 2 Απριλίου στο Κιλκίς και στον Ακρίτα, όπου και υπηρέτησε στις αρχές της δεκαετίας του ‘50 ως έφεδρος ανθυπολοχαγός ο Σταυραετός του Μαχαιρά.

Σελίδα 1 από 687