Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, 12:42:55 πμ

Πολιτιστικά

Δεν ήταν βέβαια όπως τότε. Τα τότε ανέμελα, τρανταχτά γέλια έγιναν χαμόγελα, κάποια πικρά, κάποια νοσταλγικά, τα όνειρα προσγειώθηκαν. Αδυσώπητος ο χρόνος άφησε τα σημάδια του. Κάποιοι  κίνησαν νωρίτερα το μακρινό -και δίχως γυρισμό- ταξίδι. Λιγόστεψαν πολύ και οι αγαπημένοι μας καθηγητές, μόνο ένας παραβρέθηκε στη συνάντηση, ο γυμναστής μας, ο Λουκάς ο Παυλίδης.

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 20:47

Εγκαίνια έκθεσης Έλλης Χρυσίδου στην Τέχνη Κιλκίς

Συντάκτης:

Πλημμύρισε με μνήμες η αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» της Τέχνης στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής  Έλλης Χρυσίδου με τίτλο «Ο τόπος μου», την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022.

Η εικαστικός αναφερόμενη στην έκθεση μίλησε με γλυκιά νοσταλγία για τις γειτονιές του Κιλκίς, τις διαδρομές και τις εμπειρίες της, αναπόλησε  δύσκολες αλλά ξέγνοιστες μέρες των παιδικών της χρόνων  και μας ξενάγησε στους κήπους της δικής της μνήμης, καταλήγοντας ότι τελικά ο τόπος μας καθορίζει χωρίς να αντιλαμβανόμαστε  που και πώς.

Με στοχευμένες δραστηριότητες προσέγγισε το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών ο Δήμος Κιλκίς θέλοντας να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες. Η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, με μια ευρεία σύμπραξη του Δήμου Κιλκίς, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς, του Κέντρου Πρόληψης "Νηρέας", της “Τέχνης” Κιλκίς, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) "Kinesis" και του προγράμματος “Helios” του Διεθνή Μεταναστευτικού Οργανισμού, την περασμένη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, στάθηκε η αφορμή για την ανάπτυξη πληθώρας εκδηλώσεων στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο, κεντρικό σύνθημα των οποίων ήταν ‘’Η βία μας αφορά όλους. Μην προσπερνάς’’.

Βιβλιοπαρουσιάσεις.

2/12 «Ζαφείρη μη φοβάσαι, πάρε μια βέσπα» - Γιώργος Γκόζης  στις 19.00.

Παραμυθητικό παράκουσμα αφηγήσεων και διηγήσεων «Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο αιώνα και καθώς την κουβαλάω αιωνίως μέσα μου, πάντοτε σε αυτήν επιστρέφω.» Εκδόσεις Ποταμός.

Μια νέα χρονιά γνώσης και εμπειριών, με ποικίλες και ενδιαφέρουσες δράσεις επιφυλάσσει στα μέλη της η Φωτογραφική Ομάδα Κιλκίς. Ειδικότερα, φέτος, σε συνδυασμό με τα θεωρητικά μαθήματα και τις ομαδικές φωτοεξορμήσεις, υλοποιεί κι έναν συναρπαστικό κύκλο ατομικών workshops.

Με λαμπρότητα και κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε πανδήμως η ιερά μνήμη των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Προστατών του Κιλκίς και Εφόρων της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, το διήμερο Κυριακή 27 και Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022, με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό Ναό τους στο Κιλκίς.

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την διαχρονική οικονομική στήριξη σας στον Σύλλογό μας.

- Το ενδιαφέρον και η διάθεση προσφοράς αποτελούν τους καλύτερους αρωγούς για την έμπρακτη στήριξη στο έργο μας. Έτσι προβάλλεται ο πολισμός, η ιστορία, τα ήθη – έθιμα και η πολιτιστική μας κληρονομιά.

Χριστουγεννιάτικες δράσεις 2022 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς.

Tετάρτη  14 Δεκεμβρίου 16:00-17:30

Καλά Χριστούγεννα Αστέρι!

Η συγγραφέας Μυρτώ Πετροπούλου παρουσιάζει το ομώνυμο βιβλίο της, παρέα με τις κούκλες της.

Χειροτεχνία: Φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικες καρτούλες.

Πέντε χρόνια πριν. Διαβάστε τι έγραφε η καθημερινή εφημερίδα ΠΡΩΙΝΗ του Κιλκίς (1-12-2017)

Μια διαπεραστική ματιά πίσω από τις βαριές κουρτίνες του χρόνου στο ηλιόφωτο μπαλκόνι της κοσμοπολίτισσας Σμύρνης και κατόπιν στα θεόρατα σύννεφα καπνού που θόλωσαν και έσβησαν για πάντα τα ίχνη του ελληνικού στοιχείου, έριξε ο θεατρικός φακός της ‘’Αρμονίας’’.

Σελίδα 1 από 657