Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 4:11:04 μμ

Πολιτιστικά

Όσοι ζήσαμε όμορφες προσκοπικές στιγμές, παρέα στις κατασκηνώσεις, με γέλια στις πυρές...

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 13:09

Ο Μουσικός Σύλλογος Jam έκοψε την πίτα του

Συντάκτης:

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, στον χώρο του Μουσικού Συλλόγου Jam, επί της οδού Κ. Γαβριηλίδη 15 στο Κιλκίς, κόψαμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα μας. Παρευρέθηκαν τα μέλη του Συλλόγου και πολλοί φίλοι της μουσικής.

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος Κιλκίς με τη στήριξη του Δήμου  στα πλαίσια της Ελληνοτουρκικής φιλίας,

σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τη συναυλία

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 08:38

Αποκριάτικο πάρτι από τα παιδιά του Πεδινού

Συντάκτης:

Τα παιδιά της όμορφης και μεγάλης παρέας του Δημοτικού Σχολείου Πεδινού θα έχουν την χαρά να ζήσουν ένα αποκριάτικο πάρτι στο Πολιτιστικό Κέντρο Πεδινού, το οποίο θα οργανώσουν οι γονείς την Κυριακή 10 Μαρτίου, 4 το απόγευμα.

Η Διευθύντρια και ο σύλλογος διδασκόντων του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Κιλκίς, ευχαριστούμε θερμά το βιβλιοπωλείο "Σελίδα 111", για την ευγενική προσφορά της δωρεάς παιδικών λογοτεχνικών βιβλίων με σκοπό την κάλυψη αναγκών του σχολείου στη λειτουργία της σχολικής δανειστικής βιβλιοθήκης του.

Το σαββατοκύριακο 10 και 11 Φεβρουαρίου 2024, ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς, πραγματοποίησε διήμερη εξόρμηση στην περιοχή του Αμυνταίου, με τη συμμετοχή 43 μελών και φίλων του Συλλόγου.

Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδεία και Αθλητισμού σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου και την Έδρα Ποντιακών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς με τίτλο: «Διδάσκοντας την Ιστορία του Πόντου».

Ένα γεγονός ιδιαίτερης πνευματικής σημασίας κατεγράφη το απόγευμα της Παρασκευής 16ης Φεβρουαρίου 2024, στη ζωή της Εκκλησίας του Κιλκίς.

Στο τέλος του Εσπερινού, στο Καθολικό της Ιεράς ανδρώας Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς, τελέσθηκε η Ακολουθία «εἰς ἀρχάριον ρασοφορούντα» του ευσεβούς νέου κ. Μηνά Γεωργιάδη, ο οποίος έλαβε το όνομα Μεθόδιος, εις τιμήν των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτάς του θα πραγματοποιήσει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς, που ουσιαστικά πρόκειται για μια όμορφη Γιορτή των Κυνηγών.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στον υπέροχο χώρο αναψυχής του Συλλόγου (Πυρήνας – Εκτροφείο Λαγών), πίσω από τα Δημοτικά Σφαγεία του Κιλκίς.

Μια «βόλτα» σε μία σχεδόν άγνωστη, αλλά πολύ σημαντική αρχαία πόλη κοντά στο Κιλκίς, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν Θεσσαλονικείς και επισκέπτες…

Πρόκειται για τη Μόρρυλο της αρχαίας Κρηστωνίας, η ιστορία της οποίας παρουσιάζεται στο κοινό, μέσα από την πρώτη για το 2024 περιοδική αρχαιολογική έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης (ΑΜΘ) σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Κιλκίς.

Σελίδα 1 από 761