Με την επιστροφή στην ενδεκάδα του Νέστορα Στεφανίδη και χωρίς άλλα προβλήματα ο Π. Διλμπέρης είχε δώσει μια και μόνο συμβουλή. Την νίκη πάση θυσία. Και οι ποδοσφαιριστές του έπραξαν το καθήκον τους πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση και νικώντας άνετα την ομάδα του Ηρακλή.
Με ασφυκτική πίεση και δύναμη κατάφεραν από το πρώτο λεπτό να πάρουν τα ηνία του αγώνα δείγμα της διάθεσης τους να φύγουν από τη Θεσσαλονίκη οπωσδήποτε με την νίκη στις αποσκευές τους.
Καλά οργανωμένο σύνολο και με καλή απόδοση ο Εθνικός πήρε μπροστά για τα καλά και στο 30ο λεπτό της αναμέτρησης ευτύχησε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα 0 - 1. Με τον Ν.Στεφανίδη να ανοίγει το σκορ, ο οποίος συνδύασε την επάνοδο του στο βασικό σχήμα με τον καλύτερο τρόπο, όλα έγιναν πιο εύκολα.
Στα υπόλοιπα δεκαπέντε λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο Εθνικός διατήρησε την πρωτοβουλία αλλά δεν ευτύχησε να διπλασιάσει και να τελειώσει νωρίς τον αγώνα. Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το εύθραυστο 1 – 0 υπέρ του Εθνικού Ν. Αγιονερίου.
Στην επανάληψη η κεκτημένη ταχύτητα των φιλοξενούμενων, η σοβαρότητα και το πειθαρχημένο ποδόσφαιρο απέδωσαν καρπούς και έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Συμπληρώνοντας το πρώτο τέταρτο στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιάσωνας Παπαδημητρίου μετά από ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων εκμεταλλεύθηκε την κατάσταση και με εύκολο πλασέ διπλασίασε 2 – 0. Σε καμιά όμως περίπτωση οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού δεν κατέθεσαν τα ΄΄όπλα΄΄ τους και συνέχισαν με την ίδια ΄΄όρεξη΄΄ παρότι δεν ευτύχησαν να σκοράρουν για τρίτη φορά.
Οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν παρά με μια δυο ευκαιρίες που εύκολα αντιμετωπίσθηκαν και ο διαιτητής Β. Πολυχρονίου (Καστοριάς) – βοηθοί: Γ.Θεοδώρου και Κ. Βρούζος (Πιερίας) – σφύριξε τη λήξη του αγώνα βρίσκοντας τον Εθνικό Ν. Αγιονερίου δίκαιο νικητή.
Ηρακλής Αμπελοκήπων – Εθνικός Ν. Αγιονερίου 0 – 2.
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ (Π. Διλμπέρης) : ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ, ΜΠΟΥΖΟΥΡΑΣ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ, ΛΟΥΪΖΙΔΗΣ, ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ, ΚΟΝΤΣΙΔΗΣ, ΥΨΗΛΟΣ (85΄ ΦΡΑΓΓΗΣ), ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΗΣ, Ν. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ, ΚΟΤΣΑΡΙΔΗΣ (55΄ ΠΑΠΔΗΜΗΤΡΙΟΥ), ΔΡΟΣΟΣ (65΄ ΚΟΥΤΣΑΓΙΑΣ).
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Αρης – Νέστος Χρυσούπολης 2-0
Αλεξανδρούπολης – Θύελλα Φιλώτα 0-0
Εορδαϊκός – Βυζάντιο Κοκκινοχώμ. 2-1
Αμπελοκήποι – Εθνικός Ν. Αγιονερίου 0-2
Καβάλα – ΑΠΕ Λαγκαδά 0-0
Καμπανιακός – Απόλλων Κρ. Βρύσης 1-0
Κοζάνη – Εβρος Σουφλίου 3-0
ΠΣ Σέρρες – Δόξα Δράμας (0-3 ά.α.)
Ρεπό ο Απόλλων Καλαμαριάς
Η βαθμολογία
1. Αρης 59
2. Δόξα Δράμας 46
3. Νέστος Χρυσούπολης 45
4. Καβάλα 37
5. Εορδαϊκός 37
6. Απόλλων Καλαμαριάς 37
7. Καμπανιακός 35
8. Βυζάντιο Κοκκ. 31
9. Εθνικός Ν. Αγιον. 31
10. Κοζάνη 30
11. Απόλλων Κρ. Βρ. 27
12. ΑΠΕ Λαγκαδά 27
13. Εθνικός Αλεξ. 25
14. Θύελλα Φιλώτα 22
15. Ηρακλής Αμπελ. 21
16. Έβρος Σουφλίου 12
17. ΠΣ Σέρρες 5



