Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, 1:09:08 μμ
Τρίτη, 06 Ιανουαρίου 2015 20:27

Από Φεβρουάριο ΙΕΚ Παιονίας

Από το Πολιτικό Γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας και Βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Ένα ζωτικό αίτημα του Δήμου Παιονίας και της Γουμένισσας ειδικότερα για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας και της σύνδεσής της με τις παραγωγικές ανάγκες της ευρύτερης περιοχής υλοποιείται άμεσα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Ο Υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Γεωργαντάς ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Δημοσίου ΙΕΚ στη Δημοτική Ενότητα Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας κατ’ εφαρμογήν της απόφασης ίδρυσης του ΙΕΚ Παιονίας από 11 Σεπτεμβρίου 2014.
Η λειτουργία Δημόσιου ΙΕΚ με ειδικότητες συνυφασμένες με τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής αποτέλεσε μόνιμο αίτημα της Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας και τελεσφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο με συντονισμένες ενέργειες του Βουλευτή τότε κ. Γεωργαντά προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όπου και είχε υποβληθεί το σχετικό αίτημα του Δήμου από τον προηγούμενο Δήμαρχο Αθανάσιο Λαπόρδα από την Άνοιξη του 2014.
Ο κ.  Γιώργος Γεωργαντάς προέβη στην ανακοίνωση της υπουργικής απόφασης για την άμεση έναρξη λειτουργίας του ΙΕΚ μετά από συνάντηση εργασίας που είχε με το Δήμαρχο Παιονίας, κ. Χρήστο Γκουντενούδη και τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας, κ. Ιωάννη Αλίρη πρόσφατα στην Αθήνα.
Το Δημόσιο ΙΕΚ θα λειτουργήσει από το εαρινό εξάμηνο του σχολικού έτους 2014-2015, τον προσεχή Φεβρουάριο, με προτεινόμενες ειδικότητες τις ακόλουθες:
1. Στέλεχος Διοίκησης & Οικονομίας στο τομέα της Αγροτικής Οικονομίας
2. Τεχνικός Αμπελουργίας –Οινολογίας.
3. Τεχνικός Η/Υ.
Ήδη για το σκοπό αυτό έχει προκηρυχθεί – και δημοσιευθεί στη Διαύγεια- η θέση του διευθυντή του ΙΕΚ Γουμένισσας.