Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020, 11:36:27 μμ
Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 12:56

Επτά σχολεία «χτύπησε» ο κορονοϊός στο ν. Κιλκίς

Συντάκτης:

Την πόρτα σε επτά σχολεία στο νομό Κιλκίς «χτύπησε» ο κορονοϊός οδηγώντας σε κλείσιμο ολόκληρες σχολικές μονάδες ή τμήματά τους.

 

Πολύ πιο σοβαρή είναι η κατάσταση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η ατομική ευθύνη μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών είναι πλέον μεγάλη για τη συμπεριφορά τους στην κοινωνία όταν κλείνουν τα τμήματα.

Σε επίπεδο λοιπόν Δευτεροβάθμιας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, έχουμε κλειστά: Όλο το Λύκειο Μουριών, όλο το ΕΕΕΕΚ Κιλκίς, ένα τμήμα στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς, δύο τμήματα στο 1ο Λύκειο Κιλκίς και δυο τμήματα στο ΕΠΑΛ Αξιούπολης. Λόγω του κλεισίματος του ΕΕΕΕΚ κι επειδή κάποιοι μαθητές του πηγαίνουν και στο ειδικό σχολείο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του δήμου Κιλκίς, έκλεισε προληπτικά και αυτό το σχολείο και γίνεται η απολύμανσή του.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι κλειστό όλο το 2ο Νηπιαγωγείο Γουμένισσας και τμήμα στο δημοτικό σχολείο της Μ. Βρύσης.

 

Οι μαθητές δεν είναι σε διακοπές

Το πιο σοβαρό ζήτημα που αναδεικνύεται το διάστημα αυτό είναι η συμπεριφορά των μαθητών των οποίων κλείνουν τα σχολεία ή τα τμήματά τους.

Όπως τόνισε στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, Θεόδωρος Χριστοφορίδης, οι οδηγίες προς τους μαθητές και τους γονείς τους είναι σαφείς και τεράστια η ατομική ευθύνη τους. Οι μαθητές δεν βρίσκονται σε διακοπές αλλά σε καραντίνα, δεν πρέπει να κυκλοφορούν στην πόλη ή στα χωριά τους, δεν πρέπει να πηγαίνουν στα φροντιστήρια για μάθημα ή στους συλλόγους τους για προπόνηση. Οφείλουν να προστατευθούν και να προστατέψουν τους δικούς τους ανθρώπους και την τοπική κοινωνία.