Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021, 8:57:18 μμ
etpa
Σάββατο, 08 Μαϊος 2010 23:02

Κρούσμα μηνιγγίτιδος αναστάτωσε το 1ο Λύκειο

Συντάκτης:

1_lykeio


Ένα σοβαρό κρούσμα μηνιγγίτιδας στο 1ο Λύκειο Κιλκίς αναστάτωσε τη σχολική κοινότητα της πόλης, ενώ το σχολείο παρέμεινε κλειστό την Πέμπτη, περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους και όχι γιατί το επέβαλλε η ιατρική επιστήμη. Το κρούσμα σε μαθητή του σχολείου εντοπίστηκε την περασμένη Τετάρτη και ήταν πολύ σοβαρό, με τον νεαρό να νοσηλεύεται στην εντατική. Ευτυχώς ο οργανισμός του αντέδρασε θετικά στην φαρμακευτική αγωγή και η πορεία της υγείας του βελτιώθηκε γρήγορα, όπως τόνισε ο θεράποντας γιατρός στο νομάρχη Κιλκίς, Β. Μπαλάσκα, που ζήτησε να ενημερωθεί για την υγεία του μαθητή.
Η μορφή της μηνιγγίτιδας που προσέβαλλε το μαθητή είναι τέτοια που θεωρείται υπερβολή το κλείσιμο του σχολείου. Κι αυτό γιατί είδος του μικροβίου δεν επικάθεται σε τοίχους, θρανία ή τζάμια, αλλά μεταδίδεται μόνο από το στόμα των ανθρώπων. Γι’ αυτό και οι οδηγίες του νοσοκομείου Λοιμωδών ήταν πως το μόνο που απαιτούνταν ήταν η φαρμακευτικά αγωγή μόνο στο πολύ στενό περιβάλλον του παιδιού, την οικογένειά του.
Παρά το είδος αυτό της μηνιγγίτιδας το σχολείο έμεινε την Πέμπτη κλειστό και απολυμάνθηκε, ενώ και οι περισσότεροι μαθητές της τάξης του άτυχου νέου πήραν φαρμακευτική αγωγή για προληπτικούς λόγους. Το ίδιο έγινε και με το φροντιστήριο, όπου πήγαινε ο μαθητής, το οποίο έκλεισε για δυο ημέρες.
Θα μπορούσαν όλα αυτά να είχαν αποφευχθεί εάν τηρούνταν επακριβώς οι οδηγίες του Λοιμωδών και της Διεύθυνσης Υγιεινής του Κιλκίς, γιατί πολλές φορές μπορούν να οδηγήσουν και σε φαινόμενα πανικού και άστοχων ενεργειών από τις οικογένειες των υπολοίπων μαθητών.
Πάντως, θα πρέπει να επισημάνουμε πως η ανάρρωση των ασθενών από μηνιγγίτιδα είναι πλήρης και δεν υπάρχει καμία ανησυχία με την επιστροφή τους στο μαθησιακό, εργασιακό ή άλλο περιβάλλον.