Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, 3:39:06 μμ
Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2014 21:31

Μαθαίνω για τον δήμο μου και τις υπηρεσίες του

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος, «μαθαίνω για τον δήμο μου και τις υπηρεσίες του», τα παιδιά της  τρίτης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου, τη Δευτέρα 2/12/2014 επισκέφτηκαν το χώρο του Δημαρχείου όπου στην αίθουσα συνεδριάσεων τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης Χρήστος και συνομίλησε μαζί τους.


Οι μαθητές υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Δημαρχείου και την αίθουσα δημοτικού συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα παιδιά εξέφρασαν με το δικό τους μοναδικό και αυθόρμητο τρόπο τις ιδέες τους, τα προβλήματά τους και τις ανάγκες όλων των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παιονίας.
Ο κ. Γκουντενούδης, άκουσε με προσοχή τα παιδιά και απάντησε σε όλες τις απορίες τους. Με αυτόν τον τρόπο ενθάρρυνε τους μαθητές και τους  επιβραβεύεσαι για τη φαντασία και τις καινοτόμες ιδέες που μπορεί να αποκομίσει ο Δήμος.
Λίγο πριν τελειώσει η συνάντησή τους τα παιδιά παρέδωσαν εγγράφως ρα αιτήματα το πώς ο Δήμος μπορεί να παρέμβει στην λειτουργία του σχολείου τους.
Τέλος έβαλε τα παιδιά να καθίσουν  στις θέσεις του δημοτικού συμβουλίου και να παραστήσουν οι ίδιοι τους τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους.