Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, 7:04:05 μμ
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 22:01

Περί παραχώρησης σχολικών χώρων άθλησης στο Κιλκίς

Συντάκτης:

Το πρώτο βήμα για να μπεί τάξη στην αταξία που επικρατεί εδώ και χρόνια, στο θέμα της (δωρεάν) φιλοξενίας αθλητικών συλλόγων-ακαδημιών και λοιπών ομάδων στις σχολικές αθλητικές εγκαταστάσεις του Κιλκίς έγινε. Σε μια διευρυμένη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς είχε την ευκαιρία να θέσει υπόψη όλων των εμπλεκομένων τα προβλήματα που δημιουργεί στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων η ανεξέλεγκτη χρήση και η μη τήρηση των όρων παραχώρησης των σχολικών εγκαταστάσεων από τους φιλοξενούμενους συλλόγους.


Πλέον οι σύλλογοι θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, ορίζοντας υπεύθυνους για τη διατήρηση της καθαριότητας των χώρων και την άμεση αποκατάσταση βλαβών ούτως ώστε οι εγκαταστάσεις να παραδίδονται έτοιμες για την άσκηση των μαθητών την επομένη μέρα.
Η απόφαση αυτή, αν και απέχει σημαντικά από την πρότασή μας για τοποθέτηση φύλακα που θα διασφάλιζε την τήρηση των όρων παραχώρησης, αποτελεί ένα πρώτο βήμα ενδεικτικό της ευαισθησίας με την οποία βλέπουμε το θέμα της άθλησης της νεολαίας.
Ελπίζουμε πως τη νέα χρονιά δεν θα παρατηρηθούν φαινόμενα ασυδοσίας, παραμέλησης της καθαριότητας και προβλήματα σε υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις όπως και στο σύστημα θέρμανσης που παρεμπόδιζε τη διεξαγωγή του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής και επιβάρυνε οικονομικά το Δήμο και τη Σχολική Επιτροπή. Θα διασφαλισθεί ακόμη, ότι οι χώροι θα χρησιμοποιούνται μόνο από τους συλλόγους κι όχι από φίλους και τρίτους και μόνο για το σκοπό για τον οποίο έχουν παραχωρηθεί. Ιδιοκτησιακές αντιλήψεις από συλλόγους και στρεβλώσεις που αποτελούσαν σημεία τριβής για χρόνια, είναι καιρός να λάβουν τέλος. Και αυτό θα γίνει.
Τέλος, προτείνουμε σε όσους διατείνονται ότι ΄΄καίγονται΄΄ για την άθληση της νεολαίας -αφού το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης άθλησης των μελών τους (συντήρηση χώρων αθλοπαιδιών, επισκευές βλαβών, φωτισμός κλπ), βαρύνει το Δήμο Κιλκίς, δηλαδή το δημότη κι όχι τους ίδιους,- να προβούν σε μια γενναία μείωση της μηνιαίας συνδρομής των μελών τους, ελαφρύνοντας έτσι τον προϋπολογισμό των οικογενειών τους στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, ως απόδειξη της ευαισθησίας τους.
Αυτά για την ώρα για ενημέρωση των συνδημοτών μας κι όλων των ενδιαφερόμενων κι ελπίζουμε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε.
Με εκτίμηση Αλέξανδρος Α. Ταμουτσίδης Διευθυντής 2ου Γυμνασίου Κιλκίς