Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 9:43:32 πμ
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2015 20:32

ΤΕΙ Κιλκίς: Πέρασαν 126 Πάνω 400 μόρια η βάση

Αυξάνεται και πληθύνεται ο αριθμός των γραμμένων φοιτητών στο παράρτημα Κιλκίς του ΤΕΙ. Από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προκύπτει ότι φέτος εισήχθησαν 126 άτομα και μάλιστα με τη βάση (αριθμός μορίων του τελευταίου εισαχθέντα) να ανεβαίνει πάνω από 400 μόρια συγκριτικά με τα αντίστοιχα αποτελέσματα του 2014.


Ο μικρότερος αριθμός εισαχθέντων είναι απόρροια των λιγότερων, 120 σε σχέση με τις 150 πέρυσι, θέσεων που εγκρίθηκαν. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι εισήχθησαν 156 σπουδαστές από τους οποίους όμως γράφτηκαν στο τμήμα σχεδίασης και παραγωγής ενδύματος 124 άτομα.
Συνολικά και χωρίς τους νέους εισαχθέντες-  εικάζεται και όπως κάθε χρόνο θα γραφτούν λιγότεροι- οι γραμμένοι ανέρχονται σε 752 άτομα. Αριθμός νέων ανθρώπων σημαντικός για το μέγεθος της πόλης, αλλά δυστυχώς μόνο μικρό ποσοστό εξ αυτών διαμένει στο Κιλκίς ώστε να είναι «ορατές» οι  οικονομικές και κοινωνικές πτυχές της εδώ παρουσίας τους.
Οίκοθεν νοείται ότι και φέτος το παράρτημα θα λειτουργήσει στην «προσωρινή» από το 1999 (!) στέγη του στο κτήριο του ΟΑΕΔ.  Το νέο κτήριο ανήκει ακόμα στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και  η μεταφορά της ιδιοκτησίας στο ΤΕΙ Σερρών, όπου ανήκει το παράρτημα του Κιλκίς, προσκρούει στην αβελτηρία  της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.  Κι αν κάποτε φωτίσει ο Κύριος τους υπουργούς να υπογράψουν τη ιδιοκτησιακή μεταβολή, παράλληλα πρέπει να αυξηθεί και ο προϋπολογισμός του ΤΕΙ Σερρών για να αντέξει το αυξημένο κόστος λειτουργίας (κυρίως θέρμανσης) του τεράστιου νέου κτηρίου.
Και σε καιρούς «στεγνούς»  από χρήμα ούτε κάν ο Κύριος μπορεί να αυγατίσει το ταμείο του μητρικού ΤΕΙ.