Η ώρα της μαγειρικής-η πιο αγαπημένη των παιδιών-μας βρήκε να φτιάχνουμε μία αλμυρή και μία γλυκιά συνταγή. Η αλμυρή μας συνταγή ήταν πιτσάκια από ζύμη καρότου, ενώ η γλυκιά ήταν στριφτά πιτάκια με κρέμα. Τόσο η μία, όσο και η άλλη ξετρέλαναν τα παιδιά μας γευστικά και παράλληλα μάθαμε νέα μυστικά μαγειρικής.
Στις 15 Μαΐου γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας. Έτσι, λοιπόν, στο μάθημα "Φτιαξ' το μόνος σου" δημιουργήσαμε ο καθένας το δικό του ξεχωριστό σπιτάκι από τσόχα και ύφασμα. Με πολλή φαντασία και διάθεση ολοκληρώσαμε το "σπίτι" μας το οποίο ήταν γεμάτο με χαμόγελα και αγάπη.
Στη δραστηριότητα της κηπουρικής μας, τα παιδιά μας ενημερώθηκαν για το μπρόκολο, ένα θρεπτικό λαχανικό, πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Εξηγήθηκε πώς καλλιεργείται, ποια είναι τα οφέλη του για την υγεία και πώς μπορούμε να το εντάξουμε στη διατροφή μας. Στη συνέχεια οι μικροί κηπουροί αξιοποίησαν τη φαντασία τους και απέδωσαν το μπρόκολο μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή κολλάζ με ποικιλία φυσικών και μη υλικών. Τα παιδιά διασκέδασαν ιδιαίτερα και ταυτόχρονα έμαθαν και ανέπτυξαν ιδιαίτερη επιθυμία να δοκιμάσουν το λαχανικό.
Το μάθημα ζωγραφικής ήρθε και συμπλήρωσε μερικές νέες πληροφορίες για τα μουσεία γενικά αλλά και για το Μουσείο της Ακρόπολης ειδικότερα. Αυτό που κληθήκαμε να φέρουμε εις πέρας ήταν ο Παρθενώνας με την τεχνική του βάθους, ενώ εξηγήσαμε και την ιστορική σημασία του μνημείου.
Μία γεμάτη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και ο καλύτερος τρόπος για να πούμε καλό σαββατοκύριακο δεν ήταν άλλος από την προβολή ταινίας-Αρχηγός από κούνια.
Καλό σαββατοκύριακο σε όλους. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας από Δευτέρα.



