Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024, 11:01:51 πμ
Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014 23:50

Αιχμές Βουδούρη-Παραστατίδη κατά της πρωτοβουλίας των «οκτώ»

Με αιχμές κατά της συναινετικής πρωτοβουλίας των οκτώ βουλευτών που υπογράφουν το σχετικό κείμενο για εθνική συμφωνία στα θέματα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, της αναθεώρησης του Συντάγματος, της διευθέτησης του χρέους και τις εθνικές εκλογές εντός του 2015, απαντούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδ.

Βουδούρης και Θ. Παραστατίδης.

Όπως αναφέρουν σε «αντι-κείμενό» τους, η πρόταση που κατέθεσαν ανεξάρτητοι βουλευτές και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, «υιοθετεί την κυβερνητική θέση υπέρ της εκλογής ΠτΔ από την παρούσα Βουλή, αλλά προτείνει οι εθνικές εκλογές να επισπευστούν ΄΄μέσα στο 2015΄΄». «Με απλά λόγια, αυτή η πρόταση επιδιώκει να εμφανιστεί ως ενδιάμεση μεταξύ των θέσεων της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ώστε να οδηγήσει σε μια ΄΄συναινετική λύση΄΄», σημειώνουν, σχολιάζοντας ότι «προφανώς μια τέτοια θέση είναι απατηλή».

«Πρώτον διότι, αν συμφωνούμε για πρόωρες εκλογές, δεν υπάρχει κανένας λόγος να παρατείνουμε μια προεκλογική αβεβαιότητα για ακόμα αρκετούς μήνες, αβεβαιότητα που αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο την διαπραγματευτική μας θέση απέναντι σε δανειστές και εταίρους και δεύτερον και βασικότερο, διότι είναι δεδομένο πως η όποια υπόσχεση για εκλογές ΄΄μέσα στο 2015΄΄, όπως κάθε υπόσχεση αυτού του είδους, δεν θα δεσμεύει την κυβέρνηση που θα την κάνει, αλλά τους αφελείς που θα την πιστέψουν», υποστηρίζουν.

Και προτείνουν να υπάρχει συναινετική πρόταση από κυβέρνηση και αντιπολίτευση για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας τον οποίο θα εκλέξει η επόμενη Βουλή: «Η χώρα πρέπει να βγει το γρηγορότερο από την αβεβαιότητα και την αστάθεια στην οποία την έχει ρίξει η πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Πρέπει αυτό να επιτευχθεί με τον ομαλότερο τρόπο. Για τον λόγο αυτό, προτείνουμε να συζητηθεί τώρα, μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, μια συναινετική πρόταση για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο θα εκλέξει η επόμενη Βουλή, μετά από τις εθνικές εκλογές που θα συμφωνηθεί να γίνουν το γρηγορότερο», αναφέρουν συγκεκριμένα.


Πηγή: Το Βήμα