Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 5:26:19 πμ
Πέμπτη, 16 Μαϊος 2024 14:42

Αυτοψία του ΥΜΑΘ Στ. Κωνσταντινίδη στο Thess Intec

Αυτοψία στην έκταση που θα κατασκευαστεί το Thess Intec, στην περιοχή της Περαίας, πραγματοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης. Μαζί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Τεχνολογικού Πάρκου, Νίκο Ευθυμιάδη, τους δημάρχους Θερμαϊκού και Θέρμης, Θεόδωρο Τζέκο και Θεόδωρο Παπαδόπουλο, επισκέφθηκαν την έκταση των 768 στρεμμάτων, όπου θα δημιουργηθεί μια «πολιτεία» καινοτομίας και έρευνας, στα πρότυπα αντίστοιχων πάρκων του εξωτερικού.

Ο υφυπουργός χαρακτήρισε το εμβληματικό έργο ως το «next big thing» που θα βελτιώσει θεαματικά την εικόνα και τις προοπτικές της περιοχής, αφού θα απασχολούνται σε αυτό χιλιάδες εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης και θα καταστήσει τη Βόρεια Ελλάδα ελκυστικό παγκόσμιο προορισμό για επιχειρήσεις και ερευνητές που θέλουν να προωθήσουν και να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες.

«Το Thess Intec δεν αποτελεί πλέον φιλόδοξο όραμα, αλλά βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην πραγματοποίησή του. Είναι η πιο μεγάλης κλίμακας πρωτοβουλία στον χώρο της καινοτομίας, καλύπτει το κενό ανάμεσα στην ακαδημαϊκή και την εφαρμόσιμη έρευνα, δημιουργεί μόχλευση στην επιστημονική και επιχειρηματική κοινότητα, χιλιάδες θέσεις εργασίας και καθιστά τη Μακεδονία και τη Θράκη πόλο έλξης εταιριών υψηλής τεχνολογίας και ανθρώπινου δυναμικού υψηλού επιπέδου», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης, προσθέτοντας πως «ανοίγει νέους δρόμους για τη Βόρεια Ελλάδα και διευρύνει τους τεχνολογικούς και οικονομικούς ορίζοντες της».

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε όλη την ροή ειδήσεων

Πηγή: Politic.gr