Νεκρή από τις σφαίρες πυροβόλου όπλου εντοπίστηκε προχθές το πρωί αρκούδα στην περιοχή «Πυξός», κοντά στο Βροντερό Πρεσπών Φλώρινας. Πρόκειται για θηλυκή αρκούδα, ηλικίας περίπου 6 ετών
Το άτυχο ζώο εντόπισε πολίτης ο οποίος ενημέρωσε τον “Αρκτούρο“, ενώ αμέσως κινητοποιήθηκε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού ΠάρκουΠρεσπών, η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και η Διεύθυνση ΔασώνΦλώρινας, οι οποίοι έσπευσαν στην περιοχή μαζί με κτηνιάτρους της ΠΕ Φλώρινας, αλλά και στελέχη της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης “ΚΑΛΛΙΣΤΩ“.
Στην ανακοίνωσή της η Περιβαλλοντική οργάνωση “Αρκτούρος“, επισημαίνει, ότι «η καφέ αρκούδα στην Ελλάδα» υπάγεται στην κατηγορία «των ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση καθώς ο πληθυσμός της ανέρχεται σε μόλις στα 500 κατ’ ελάχιστον άτομα», ενώ χαρακτηρίζει ως «εγκληματικές και καταδικαστέες τις πράξεις θανάτωσης προστατευόμενης άγριας πανίδας».
Τέλος «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ» απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους των ορεινών και ημιορεινών περιοχών, που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν προκλήσεις ως προς την συνύπαρξη με την καφέ αρκούδα, να συμμετάσχουν στις διαδικασίες της Τοπικής Πλατφόρμας Διαβούλευσης μέσα από το Ευρωπαϊκό έργο LIFE ARCPROM που υλοποιείται στην περιοχή και διευθετεί τέτοια προβλήματα.
16/09/2021, 23:07
Νικόλας Λουλούδης
Δείτεεπίσης: Ζαγοροχώρια: Αρκούδα με τα μικρά της “σουλατσάρουν” στην πλατεία του χωριού – Video
- Χαμόγελο του Παιδιού: 25 χρόνια συνεπούς προσφοράς δίπλα στα παιδιά
- Μπαρτσελόνα – Σεζόν 2021-2022: Ενέκρινε προϋπολογισμό 765 εκ. ευρώ
- Γιατροί πρώτης γραμμής: Ηχηρό μήνυμα υπέρ των εμβολίων στο πλαίσιο της εκστρατείας #εμβολιαΖΩ του ΙΣΘ
- Αθήνα – 17/9: Απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο και γύρω από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
- Βροντερό Πρέσπας: Βρέθηκε νεκρή αρκούδα από σφαίρες
Ακολουθήστε το politic.gr Google Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
Πηγή: Politic.gr