Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, 6:54:10 μμ
Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 10:53

Βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται από νωρίς το πρωί στο μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κακοκαιρία όπως είχε προβλέψει και η ΕΜΥ «απλώνεται» σταδιακά. Πυρήνας καταιγίδων κινείται από τα νοτιοανατολικά και τη Χαλκιδική προς τα βορειοδυτικά της περιφέρειας, σύμφωνα με το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας.

Βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα κινούνται στην ευρύτερη περιοχή τουλάχιστον για την επόμενη ώρα, με τα φαινόμενα να είναι έντονα κατά τόπους και κατά διαστήματα. Ωστόσο ακόμη και με μικρές υφέσεις η κακοκαιρία θα παραμείνει πάνω από τη χώρα και την περιοχή της Μακεδονίας.

Σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε την περασμένη Τρίτη 22/8 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με την προειδοποίηση ότι η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα – κατά τη διάρκεια των φαινομένων – από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπο Στεργιάδη«μέχρι αυτή την ώρα ( 09:50) δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα και δυσχέρειες, η αστάθεια ωστόσο θα συνεχιστεί, γι’ αυτό όλοι είναι σε επιφυλακή».

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται όλοι οι αρμόδιοι φορείς στη Χαλκιδική, όπου συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας. «Ελάχιστα, μικροπροβλήματα έχουν προκύψει από τις βροχές και τις καταιγίδες, όπως κάποιες πτώσεις δέντρων. Λόγω κεραυνών υπήρξε νωρίς το πρωί μικρή, περιορισμένη διακοπή ρεύματος σε μία επιχείρηση στην περιοχή της Βαρβάρας, πιθανότατα να έχει ήδη αποκατασταθεί»ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αριστοτέλη Γεώργιος Θαλασσινός, επισημαίνοντας πως «επειδή είμαστε στον πυρήνα των φαινομένων που δεν φαίνεται ακόμη να υποχωρούν παραμένουμε σε επιφυλακή».

Δείτε επίσης: Εξορκισμοί στην Θεσσαλονίκη – Υπεύθυνος της οργάνωσης: «Ο κόσμος το χαιρέτησε με μεγάλο ενθουσιασμό» (vid)

Πηγή: Politic.gr