Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 12:00:53 μμ
Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 02:50

Γεροβασίλη: Προστάτης του πελατειακού κράτους ο Μητσοτάκης

«Προστάτη του πελατειακού κράτους» χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε απάντησή του στις δηλώσεις του προέδρου τη ΝΔ για την αποκομματικοποίηση του κράτους.

«Η ΝΔ δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία αποκομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης, μέσω της επιλογής γραμματέων των υπουργείων με διαφανείς διαδικασίες και ανοιχτή, δημόσια προκήρυξη.
Δεν αναγνωρίζει, δηλαδή, το δικαίωμα του κάθε υπαλλήλου και πολίτη να διεκδικεί μια υψηλόβαθμη θέση στο Δημόσιο χωρίς να είναι κουμπάρος, κολλητός ή μέλος του Μητρώου Στελεχών της. Δεν αναγνωρίζει η ΝΔ την μεταρρύθμιση στο Δημόσιο Τομέα, που τερματίζει οριστικά το πελατειακό και ρουσφετολογικό κράτος, γιατί, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να αποχωριστεί τον κομματικό της στρατό» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στις κατηγορίες του κ. Μητσοτάκη ότι «η κυβέρνηση προβαίνει σε χιλιάδες παράτυπους διορισμούς και μονιμοποιήσεις από το παράθυρο...», το υπουργείο κάνει λόγο για μαθηματικά της «αριστείας και της κοπτοραπτικής».

Παραθέτει, μάλιστα, επίσημα τα στοιχεία από την «Απογραφή», σύμφωνα με τα οποία ενώ τον Δεκέμβριο του 2014 το τακτικό προσωπικό στο Δημόσιο (εκτός των ΝΠΙΔ) αριθμούσε 576.856 υπαλλήλους, τον Δεκέμβριο του 2017 το προσωπικό μειώθηκε στους 566.861.

«Δεν γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι ο κανόνας προσλήψεων-αποχωρήσεων έχει τηρηθεί απαρέγκλιτα και γι' αυτό, άλλωστε, τον Αύγουστο βγαίνουμε από τα μνημόνια;» διερωτάται το υπουργείο.

Καταλήγοντας, παραθέτει το απόσπασμα από τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη «...δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Θα αξιοποιηθούν όλοι. Θα καταργήσουμε, όμως, τις περιττές θέσεις που ιδρύει ο ΣΥΡΙΖΑ…» για να σχολιάσει πως «θέλει ο "υπουργός των απολύσεων να κρυφτεί", αλλά η βιασύνη δεν τον αφήνει».


Πηγή: Το Βήμα