Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, 10:09:59 πμ
Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 13:29

Η βόλτα του Αλέξη Τσίπρα στην 86η ΔΕΘ (pics & vids)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αμέσως μετά την συνάντηση του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo ξεκίνησε τη περιοδεία του στον εκθεσιακό χώρο, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνα Πλοιαρίδη, Βασίλης Δημόκας

Πρώτη στάση στο περίπτερο του Ηρακλή όπου ρώτησε «πως πάει η ομαδα» και παράλληλα γνώρισε αθλητές και αθλήτριες.

Τιμητική πλακέτα από την πυροσβεστική

Έπειτα βρέθηκε στο περίπτερο της πυροσβεστικής υπηρεσίας όπου ενημερώθηκε για το σύστημα σημείων ελέγχου των πυρκαγιών. Ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε τιμητική πλακέτα από το σώμα, ενώ ο ίδιος με τη σειρά του τους ευχαρίστησε για το έργο τους.

Παράλληλα άφησε το δικό του μήνυμα στο βιβλιό ευχαριστιών: «Πάντα δίπλα στον πολίτη με αυταπάρνηση. Εύχομαι δύναμη και αντοχές σε όλους και όλες τους πυροσβέστες και τους ανθρώπους που λειτουργούν δίπλα στη κοινωνία» έγραψε χαρακτηριστικά.

Akademia – Περίπτερο εκπαιδευτικής κοινότητας 

Εν συνεχεία, επισκέφθηκε το περίπτερο Akademia όπου βρίσκεται συγκεντρωμένη η εκπαιδευτική κοινότητα.

Αρχικά, στο περίπτερο του ΠΑΜΑΚ ενημερώθηκε για το πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης για νήπια και παιδιά «Δεξιότητες Αυτιστικού Φάσματος»

Στη συνέχεια έπαιξε σκάκι με το ρομποτικό βραχίονα της ομάδας ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Hyperion Robotics

Σε συνομιλία του με φοιτητες του ΑΠΘ στο περίπτερο του Panther Racing AUTH τους είπε πως ελπίζει να μην τρέχουν πολύ με την αγωνιστική μοτοσυκλέτα που έχουν κατασκευάσει με τους ίδιους να του απαντούν χιουμοπριστικά: «μόνο όταν δεν μας πιάνει η αστυνομία»!

Βραβευμένη εφεύρεση με το βραβείο καινοτομίας

Σε συνάντηση του με φοιτητες του Μετσόβιου Πολυτεχνείου είχε την ευκαιρία να θαυμάσει το δεύτερο ηλεκτρικό αγωνιστικό μονοθέσιο της ομάδας prom racing.

Όπως είπαν οι φοιτητές της 15ης ομάδας στον κόσμο, ο Αλέξης Τσίπρας τους ρώτησε αν μπορεί το μονοθέσιο να χρησιμοποιηθεί και για άλλους σκοπούς (ιδιωτική χρήση) με τους ίδιους να απαντούν πωςυπάρχει η τεχνογνωσία αλλά χρειάζονται μερικες αλλαγές

Aristotle Space & Aeronautics Team (ASAT)

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στο περίπτερο της akademia βρέθηκε με τους φοιτητές της ομάδας Aristotle Space & Aeronautics Team (ASAT) της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ η οποία κατετάγη 13η ανάμεσα σε 150 ομάδες παγκοσμίως.

Η ομάδα παρουσίασε στον Αλέξη Τσίπρα τον πύραυλο «Ανδρομέδα» και του ανέλυσε τα πρότζεκτ της που είναι ερευνητική πυραυλική, και να σχεδιάσει πύραυλο υψηλής ισχύος. Όπως του είπε φοιτήτρια – μέλος της ομάδας, η ΑSAT συμμετείχε σε διαγωνισμούς αε Γερμανία και ΗΠΑ ενώ ακολουθεί ακόμα ένας στην Πορτογαλία.

Σε ερώτηση του κ. Τσίπρα για το πως χρηματοδοτούνται έλαβε την απάντηση πως η ομάδα βασίζεται σε χορηγίες και κάποια προσωπικά έξοδα.

«Καλή δύναμη» στους εργαζόμενους του μετρό

Εργαζομενοι στα εργοτάξια του μετρό τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την πορεία του έργου και του παρέδωσαν τα αιτήματα τους. Από τη πλευρά του αφού τους ευχαρίστησε τους ευχήθηκε «καλή δύναμη»

«Κομμάτι της ιστορίας μας»

Στο περίπτερο της Μικρασιατικής καταστροφής κινήθηκε κάτω από σιωπηλούς τόνους ως ένδειξη σεβασμού.

Στη συνέχεια παρακολούθησε ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για την μικρασιατική καταστροφή, το οποίο χαρακτήρισε ως «Κομμάτι της ιστορίας μας»

Δώρα από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Επόμενη στάση, το περίπτερο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ όπου οι άνθρωποι της ομάδας του δώρισαν φανέλες του «Δικεφάλου» τόσο για αυτόν όσο και για τα παιδιά του, ώστε να τις φορέσουν στο νέο γήπεδο της ομάδας, οπως είπαν χαρακτηριστικά.

«Να σας μυρίσει θέλει μόνο»

Ο Αλέξης Τσίπρας γνώρισε και το μηχανοκίνητο ρομποτάκι «Spy» του ιδρύματος τεχνολογίας και έρευνας. Το ρομποτάκι έχει την ικανότητα να περπατάει σε περίεργα εδάφη, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε:

  • Έρευνα κ διάσωση
  • Επίβλεψη κτιρίων
  • Και παρακολούθηση

Ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πληροφοτούταν για τις δυνατότητες του «Spy», ένας πολίτης από το πλήθος απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα του είπε: «Να σας μυρίσει θέλει μόνο»!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνομίλησε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, Γιώργο Αυγουστίδη:

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του ήταν το περίπτερο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, όπου συνομίλησε με τους προέδρους των επιμελητηρίων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στη συνέχεια αναχώρησε.

Καθόλη τη διάρκεια της περιοδείας του δεν έλειψαν οι αναμνηστικές selfie με πολίτες:

Υπενθυμίζεται ότι στις 19:30 θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο

Δείτε επίσης:Επεισόδια στο ΑΠΘ: Μία σύλληψη και τέσσερις προσαγωγές

Πηγή: Politic.gr