Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024, 4:20:24 πμ
Τρίτη, 09 Απριλίου 2024 14:49

Κ. Γκιουλέκας: Το «ΒΕΛΟΣ» παραμένει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη

Με μεγάλη χαρά ακούσαμε την δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα, Τρίτη το πρωί, στην Θεσσαλονίκη, ότι το αντιτορπιλλικό «ΒΕΛΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού μας, τελικά, θα παραμείνει, μόνιμα, ως πλωτό μνημείο μουσείο, στην Θεσσαλονίκη.

*Του Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα, Βουλευτή Θεσσαλονίκης, π. Υπουργού, π. Προέδρου Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Eξωτερικών Yποθέσεων της Βουλής

Η δικαίωση των αγώνων μας, όλων των εκπροσώπων των φορέων της πόλης και της Μακεδονίας, είχε αίσιο τέλος. Είναι σημαντικό να δίνουμε αγώνες και τελικά να δικαιώνονται.

Η Θεσσαλονίκη το άξιζε, το δικαιούται και, τελικά, το απέκτησε. Ευχαριστούμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια αλλά και όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν σε αυτόν τον δύσκολο αλλά δίκαιο αγώνα. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Λάζαρο Κυρίζογλου, τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, τους Προέδρους και τα μέλη των ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Επαγγελματικού, του Βιοτεχνικού, του Τεχνικού, του Οικονομικού Επιμελητήριων της πόλης, τους Δημάρχους της ευρύτερης Θεσσαλονίκης αλλά και της κεντρικής Μακεδονίας, τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και όλους όσοι, με τις συντονισμένες ενέργειες που κάναμε μαζί, τελικά ικανοποιήθηκε το δίκαιο άιτημά μας το «ΒΕΛΟΣ» να παραμείνει πλέον μόνιμα στην Θεσσαλονίκη.

Χαιρόμαστε γιατί η πρωτεύουσα της Μακεδονίας θα φιλοξενεί, από εδώ κι εμπρός, αυτό το ιστορικό πλοίο, που έλαβε μέρος στις μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στον Ειρηνικό και πρωταγωνίστησε, αργότερα, με το Ναύαρχο Νικόλαο Παππά και το πλήρωμά του, στον αγώνα για τη Δημοκρατία.

Κωνσταντίνος Γκιουλέκας: Πρόταση μομφής – Χαμένοι και κερδισμένοι;

Πηγή: Politic.gr