Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 11:27:09 μμ
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 21:02

Masterclass: Το ελαιόλαδο και η ελιά στην Αγορά Μοδιάνο

Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια εγκαινιάστηκε η συνεργασία της Chefstories με τον όμιλο Fais και τον ιστορικό χώρο της Αγοράς Μοδιάνο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο 2ο επίπεδο της αγοράς, είχαμε τη χαρά να εντρυφήσουμε στον πλούτο της ελληνικής γης, το ελαιόλαδο και τις ελιές που παράγονται από καταξιωμένους επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα και πωλούνται στα καταστήματα της Αγοράς Μοδιάνο.

Τα βήματα μας καθοδήγησαν ο Οδυσσέας Βλαχάβας, σύμβουλος ελαιοποίησης και γευσιγνώστης ελαιολάδου, και η Νανά Ζυγούρα, σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης, εκπαιδεύτρια και συνεργάτιδα της εταιρίας Chef Stories.

Γευτήκαμε μοναδικά extra παρθένα ελαιόλαδα, γνωρίσαμε τις ιδιαιτερότητες της παραγωγής και της γεύσης τους από τους παραγωγούς και μάθαμε να ξεχωρίζουμε εμβληματικές ποικιλίες ελιάς που ξεχωρίζουν εντός και εκτός συνόρων.

Στο masterclass δοκιμάστηκαν:

7 εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από την Κέρκυρα, την Χαλκιδική, την Λέσβο, την Μάκρη, την Μεσσηνία, τα Χανιά και την Σητεία, 1 άρτυμα ελαιολάδου από την Μεσσηνία:

Kyklopas, Αγουρέλαιο Σητεία, Σαπφώ, Thallon, Pamako, Stalia, The Governor και το Άρτυμα Green & Blu.

6 ελιές από διαφορετικές ποικιλίες και τρόπους επεξεργασίας από την Θάσο, την Χαλκιδική, την Μάκρη, την Λέσβο, την Αργολίδα και την Σητεία:

Κορονέικη Κρήτης, Κολοβή Λέσβου, Βυζαντινή Konos, Πράσινη Χαλκιδικής Χλιάπας, Θρούμπα Θάσου Βελουιτίνος, Μαύρη Δαμασκηνοελιά Family Farms.

Την γευσιγνωσία συνόδευσαν ψωμί αργής ωρίμανσης, παξιμάδια λαδιού Φούρνος Σουσαμλή και το ΠΟΠ λαδοτύρι Μυτιλήνης.

Όλα τα προϊόντα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα:

Olicatessen, Χρυσοπηγή, Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Μεσοτόπου Λέσβου, Wise Greece και 72H Artisanal Bakehouse στην Αγορά Μοδιάνο.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Τουρνουά αλληλεγγύης από τη Λέσχη Αστυνομικών στη Νεάπολη

Πηγή: Politic.gr