espa pkm

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2026, 5:46:18 μμ

Ελλάδα

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» κατά του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, υποστηρίζοντας ότι παρεμποδίζεται η πρόσβαση των ασθενών με ηπατίτιδα C σε καινοτόμες θεραπείες. Η προσφυγή κατετέθη μετά από καταγγελίες που δέχθηκε ο σύλλογος από ασθενείς των οποίων οι αιτήσεις για χορήγηση νέων φαρμάκων απερρίφθησαν από τον ΕΟΠΥΥ.
Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016 18:50

Τετράωρη στάση των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ την Τρίτη

Συντάκτης: Eidisis.gr

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών αναγκάζεται να προβεί σε Στάση εργασίας έχει προγραμματίσει για αύριο, Τρίτη, το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών, εις ένδειξιν διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή οφειλόμενων αμοιβών. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Υγείας.

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016 18:50

Τα Vodafone Red καταργούν τις χρεώσεις περιαγωγής εντός ΕΕ

Συντάκτης: Eidisis.gr
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καταργούνται για πάντα οι χρεώσεις περιαγωγής σε όλα τα προγράμματα Vodafone Red, προσφέροντας τη δυνατότητα στους συνδρομητές της εταιρείας να χρησιμοποιούν το πρόγραμμα τους, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016 18:50

Πάνω από 500 οι αιτήσεις για το Metrostages

Συντάκτης: Eidisis.gr
Ένα δεκαήμερα μετά την «πρεμιέρα» του προγράμματος Metrostages, που ξάφνιασε ευχάριστα το επιβατικό κοινό, καλλιτέχνες και ομάδες που ασχολούνται με τη μουσική, το τραγούδι, το χορό και τα εικαστικά παρουσιάζουν και αυτή την εβδομάδα τις δημιουργίες τους στα μέσα σταθερής τροχιάς.
Ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα αλκοόλ είχε καταναλώσει ο δημοφιλής τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης πριν από ενάμιση μήνα, όπως προκύπτει από την αιματολογική και τοξικολογική εξέταση που παραδόθηκε στις κεντρικές υπηρεσίες της Τροχαίας.

Εκρηκτικό είναι το κλίμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας λίγες ώρες πριν από την αυριανή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά.

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016 18:50

ΝΔ: Επίθεση σε Μάρδα για τη δήλωση περί «πρόσφυγων-επενδυτών»

Συντάκτης: Eidisis.gr
Επίθεση στον υφυπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα για τις δηλώσεις του περί «προσφύγων - επενδυτών» εξαπέλυσε η ΝΔ, κάνοντας λόγο «απίθανες δηλώσεις» που είναι «για γέλια και για κλάματα».

«Έρχονται να προστεθούν στο πάνθεον αντίστοιχων απίθανων δηλώσεων στελεχών της κυβέρνησης που δεν ξέρουν τι λένε και τι πράττουν», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας πως οι δηλώσεις περί επενδυτών προσφύγων-μεταναστών έχουν τρεις πτυχές:

Επιφυλακτικά εμφανίζονται στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνική Ακτοφυλακή για τις μειωμένες ροές προσφύγων που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, λέγοντας ότι ο χρόνος θα δείξει.

Όπως σημείωναν προς το «Βήμα» οι δυνάμεις τόσο του Λιμενικού, όσο της Frontex και του ΝΑΤΟ που επιχειρούν στο ανατολικό Αιγαίο είναι οι ίδιες όλες τις ημέρες και στη μείωση των αφίξεων σημαντικό ρόλο παίζουν και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν.
Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016 17:50

Μπαλαούρας: Δεν θα απέρριπτα το σκέτο Μακεδονία για τα Σκόπια

Συντάκτης: Eidisis.gr
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρας μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, όταν ρωτήθηκε για το θέμα της ονομασίας είπε ότι πρέπει να λυθεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο.

Όταν ρωτήθηκε αν θα δεχόταν το Βόρεια Μακεδονία, είπε ότι δεν θα έλεγε όχι και όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν θα απέρριπτε το σκέτο Μακεδονία, απάντησε: «Δεν θα απέρριπτα το Μακεδονία σκέτο».
Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016 16:50

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργία στις 7 Απριλίου για το ασφαλιστικό

Συντάκτης: Eidisis.gr

Με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 7 Απριλίου συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ τις αντιδράσεις της ενάντια στην προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ενώ την ίδια μέρα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.