Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, τα σωματεία αστικών συγκοινωνιών ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΠΟΣ και ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Οι εργαζόμενοι ζητούν, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη, αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στις αστικές συγκοινωνίες, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, προσλήψεις προσωπικού και ανανέωση του στόλου.
Επιπλέον, ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ και της Τεχνικής Βάσης της ΣΤΑΣΥ.
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πέμπτη
Στο μεταξύ, την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, ημέρα της πανελλαδικής κινητοποίησης των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ:
• Δεν θα κινηθούν καθόλου τα τρόλεϊ, τα τρένα, οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και τα ταξί
• Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
• Μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Κινητοποιήσεις και την ΠέμπτηΚανένα δρομολόγιο στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο δεν θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, ημέρα της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Επίσης, λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν και τα βραδινά δρομολόγια της προηγούμενης ημέρας (Τετάρτης) που θα αναχωρούσαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εξασφαλίζεται η κυκλοφορία για τους συρμούς του Μετρό στο τμήμα Δ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511.
Πηγή: Το Βήμα



