Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 9:11:18 πμ
Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 11:03

Θεσσαλονίκη: «Έφυγε» ο καθηγητής του ΑΠΘ Βαγγέλης Βασιλακάκης

Θλίψη στον πανεπιστημιακό κόσμο έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του Βαγγέλη Βασιλακάκη, ο οποίος υπηρέτησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης από τη θέση του καθηγητή.

Την Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα θα γίνει στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη η κηδεία του Βαγγέλη Βασιλακάκη καθηγητή του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Σε ψήφισμά της η Κοσμητεία της Νομικής χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα ως «νομικό σπάνιας κοπής, πανεπιστημιακό δάσκαλο μοναδικών ικανοτήτων, επαγγελματία απαράμιλλης σοβαρότητας, άνθρωπο με ξεχωριστή καλλιέργεια, αγαπημένο συνάδελφο και πριν απ’ όλα φίλο».

«Με ανείπωτη θλίψη, η Πανεπιστημιακή Κοινότητα και ο νομικός κόσμος της χώρας, αναζητούμε συντετριμμένοι τις σωστές λέξεις για να αποχαιρετήσουμε τον Βαγγέλη Βασιλακάκη, άρτι αφυπηρετήσαντα Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. και λαμπρό μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα.

Η κοινότητα της Νομικής Σχολής δηλώνει βαθύτατα συγκινημένη, εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του Βαγγέλη Βασιλακάκη και γνωστοποιεί ότι θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του.

Δείτε επίσης: Οι γυναίκες «ψηφίζουν» τη Χρύσα Αράπογλου για δήμαρχο Καλαμαριάς

Πηγή: Politic.gr