Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 4:24:10 πμ
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 14:50

Τσίπρας: Ιστορικοί οι δεσμοί της Ελλάδας με τη Σερβία

Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα έχει την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με φόντο τη σύσταση της Κομισιόν να τερματιστούν οι διαδικασίες σε βάρος της Ελλάδας για υπερβολικό έλλειμμα.


Η συνάντηση θα γίνει στο περιθώριο της τελετής αναγόρευσης του κ. Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Η τελετή αναγόρευσης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα γίνει στις 8 το βράδυ, παρουσία του πρωθυπουργού. Η συνάντηση των δύο ανδρών θα προηγηθεί της τελετής.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στο 1ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας και την 1η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Σερβίας - Βουλγαρίας, που πραγματοποιούνται την Πέμπτη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Επίσης, θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Στις 17.45 οι τρεις ηγέτες θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης, ενώ στις 18.15 θα παρακαθήσουν σε δείπνο εργασίας.

Πηγή: Το Βήμα