Η Ρωσία έδωσε χθες εντολή για εκεχειρία καθημερινά από τις 9.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. στον θύλακα των ανταρτών για τη δημιουργία ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου» προκειμένου οι άμαχοι να εγκαταλείψουν την περιοχή.
Χωρίς να αναφερθεί στη Ρωσία, ο Μαρντίνι δήλωσε πως οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένοι και να είναι συμφωνημένοι από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ενώ θα πρέπει να επιτρέπεται σε ανθρώπους να αποχωρούν με τη δική τους ελεύθερη βούληση.
«Είναι αδύνατο να οδηγήσουμε μια αυτοκινητοπομπή, με ανθρωπιστική βοήθεια, μέσα σε πέντε ώρες. Έχουμε μια μακρά εμπειρία διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στις πρώτες γραμμές του μετώπου στη Συρία και γνωρίζουμε ότι μπορεί να χρειαστεί έως και μία μέρα μόνο για να περάσουμε σημεία ελέγχου, παρά την προηγούμενη συμφωνία όλων των πλευρών. Τότε χρειάζεται να ξεφορτώσεις τα αγαθά», τόνισε.
Πηγή: Το Βήμα



