Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021, 12:01:39 μμ
etpa
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 10:54

Αμερικανική έρευνα: Τα εμβόλια mRNA δεν βλάπτουν το ανδρικό σπέρμα

Συντάκτης:

Ο εμβολιασμός με εμβόλια mRNA κατά του κορονοϊού δεν έχει επιπτώσεις στο σπέρμα και στην ανδρική γονιμότητα, σύμφωνα με αμερικάνικη επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Τμήματος Ουρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι στη Φλόριντα, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα στο αμερικάνικο ιατρικό περιοδικό “Journal of American Medical Association”, μελετώντας 45 άντρες ηλικίας 18 μέχρι 35.

Οι άντρες που συμμετείχαν στην έρευνα έδωσαν σπέρμα για μελέτη πριν κάνουν το mRNA εμβόλιο, δίνοντας ξανά σπέρμα 75 μέρες μετά την χορήγηση του εμβολίου.

Οι αναλύσεις που γίνανε στο σπέρμα έδειξαν ότι δεν υπήρχε καμία ποιοτική διαφορά μετά την χορήγηση του εμβολίου τύπου mRNA.

«Έχουμε ακόμη μία μελέτη που καταρρίπτει τους μύθους των αντιεμβολιαστών για τις ‘επιπτώσεις’ των εμβολίων στη γονιμότητα», σχολίασε στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος.

Μάλιστα όχι μόνο μείωση δεν είχε στα σπερματοζωάρια αλλά ενώ οκτώ από τους 45 άντρες πριν το εμβόλιο είχαν ολιγοσπερμία, μετά το εμβόλιο οι επτά εμφάνισαν αύξηση στην συγκέντρωση σπερματοζωαρίων.

Κανένας άνδρας δεν εμφάνισε αζωοσπερμία (απουσία σπερματοζωαρίων από το σπέρμα) μετά τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

«Οι 70 μέρες είναι ο πλήρης κύκλος της ζωής του σπέρματος και είναι επαρκής χρόνος για να φανεί αν το εμβόλιο επηρεάζει τις παραμέτρους του σπέρματος», δήλωσε ο ερευνητής Ντάνιελ Γκονζάλεζ. 

Δείτε επίσης: Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech προκαλεί ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση από της Sinovac

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
facebookShare on Facebook
TwitterTweet
FollowFollow us
customShare
customShare
customShare
customShare
customShare

Πηγή: Politic.gr